Burse - Fonduri mutuale

Gheorghe Iaciu a împrumutat Impact cu 1,1 milioane de euro

Gheorghe Iaciu a acordat împrumutul pe o perioadă de un an, la o dobândă de 6% pe an, şi poate fi convertit în acţiuni noi în cadrul unei majorări de capital care ar putea fi decisă într-o AGA programată pentru 16 septembrie.

Gheorghe Iaciu a acordat împrumutul pe o perioadă de un an, la o dobândă de 6% pe an, şi poate fi convertit în acţiuni noi în cadrul unei majorări de capital care ar putea fi decisă într-o AGA programată pentru 16 septembrie.

Autor: Stefan Musgociu

03.09.2013, 20:38 699

Impact Developer & Contractor (IMP) a luat 1,1 milioane de euro cu împrumut de la omul de afaceri Gheorghe Iaciu, care deţine 38,05% din acţiunile dezvoltatorului imobiliar. Banii vor fi utilizaţi pentru achitarea unor tranzacţii încheiate cu Romconstruct, firmă de construcţii cu care Impact a avut mai multe procese.

Impact a încheiat o tranzacţie şi cu o per­soană fizică, Aurel Bodogan, o parte dintre banii împrumutaţi de la Iaciu urmând să fie utilizaţi pentru achitarea acestei obligaţii, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Tranzacţiile cu Romconstruct şi Bodogan au fost încheiate în baza unei decizii luate vineri de Consiliul de Administraţie al dezvoltatorului imobiliar. Compania nu detaliază natura înţelegerilor cu Romcon­struct şi Bodogan. Impact a anunţat şi la finele lunii iunie că a încheiat o tranzacţie cu firma de construcţii Romconstruct din Ploieşti, fost antreprenor general al lucrărilor derulate de Impact, pentru stingerea tuturor litigiilor dintre cele două părţi.

Iaciu a acordat împrumutul pe o perioadă de un an, la o dobândă de 6% pe an, împrumutul putând fi convertit în acţiuni noi în cadrul unei majorări de capital care ar putea fi decisă într-o AGA programată pentru 16 sep­tembrie.

Suma propusă în AGA pentru majorarea capitalului este de 19,7 milioane lei (4,4 milioane euro), operaţiunea vizând dublarea capitalului la 39,5 milioane lei. Împrumutul acordat de Iaciu reprezintă aproape un sfert din suma vizată de Impact pentru majorarea capitalului.

„În cazul în care majorarea de capital aflată pe ordinea de zi a AGEA convocată pentru data de 16/17.09.2013 nu se va aproba, societatea va constitui o garanţie imobiliară care să acopere 150% suma împrumutată, în favoarea dlui Iaciu Gheorghe, pentru garantarea împrumutului de 1,1 milioane euro. Garanţia se va constitui în aceste condiţii până cel târziu 31.12.2013“, se mai arată în comunicatul transmis Bursei.

Compania este controlată de omul de afaceri Gheorghe Iaciu, care deţine 38,05% din acţiuni şi urmează să lanseze o ofertă de preluare obligatorie pentru titlurile pe care le deţin ceilalţi acţionari. Iaciu este proprietarul centrului comercial Doraly şi cel mai mare acţionar al SIF Muntenia (SIF 4). Omul de afaceri a intrat în acţionariatul Impact în luna martie, când participaţiile deţinute de fondatorul companiei Dan Ioan Popp şi Carmen Săndulescu au fost vândute prin executare silită pentru un credit nerambursat.

Acţiunile Impact au închis şedinţa de marţi în scădere cu 3,95% până la un preţ de 0,1921 lei/titlu. Compania are o capitalizare de 38 mil. lei.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 04.09.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO