Burse - Fonduri mutuale

Iaciu şi brokerii de la Swiss Capital, amendaţi de ASF cu 130.000 de lei după oferta de la Impact

Iaciu şi brokerii de la Swiss Capital, amendaţi de ASF...

Autor: Roxana Pricop

11.11.2013, 00:08 144
Omul de afaceri Gheorghe Iaciu şi cinci reprezentanţi ai Swiss Capital, cea mai mare firmă de brokeraj de pe bursă, au fost sancţionaţi de ASF cu amenzi care cumulează 130.000 de lei (aproape 30.000 de euro), pentru o serie de tranzacţii derulate pe bursă concomitent cu oferta de preluare de la Impact neconforme cu regulamentele autorităţii de supraveghere.
 
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) l-a amendat cu 25.000 de lei pe omul de afaceri Gheorghe Iaciu, cel mai mare acţionar al Impact, pentru că în timpul ofertei de preluare derulată la Impact acesta a cumpărat acţiuni la această companie direct de pe bursă încălcând reglementările. Amenzi cumulate de 105.000 de lei au fost date de ASF şi bro­ke­ru­lui şi conducătorilor firmei de brokeraj Swiss Capital prin care s-au derulat tranzacţiile.
 
În perioada 26 septembrie -16 octombrie, omul de afaceri Gheorghe Iaciu, care deţinea 38,05% din Impact Developer&Contractor (IMP), a derulat o ofertă de preluare obli­gatorie a dezvoltatorului imobiliar, inten­ţio­nând să cumpere 61,95% din companie. Omul de afaceri a majorat de două ori preţul din oferta de preluare după ce a cumpărat de pe bursă acţiuni la Impact la un preţ mai mare decât cel oferit acţionarilor în oferta de preluare. Însă pe 15 şi 16 octombrie, Iaciu a cumpărat acţiuni Impact de pe bursă la un preţ egal sau mai mic decât cel oferit de el în ofertă. Toate tranzacţiile au fost intermediate de casa de brokeraj Swiss Capital.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO