Burse - Fonduri mutuale

Impact se muta la tara

11.08.2006, 19:13 15

Compania de dezvoltare imobiliara Impact intentioneaza sa-si mute sediul din Bucuresti in comuna Voluntari, in cladirea de birouri clasa A Construdava, pe care compania o va finaliza in lunile urmatoare.
Construdava I este primul proiect de birouri dezvoltat de companie, cladirea fiind in curs de finalizare. Imobilul este compus dintr-un corp de cladire cu parter si opt etaje, cu o suprafata construita totala de 13.800 de metri patrati, la care se adauga o parcare cu 5 niveluri. Impact a incheiat deja un contract de vanzare al imobilului, cumparatorul fiind fondul de investitii britanic European Convergence Property, administrat de Charlemagne Capital. Valoarea tranzactiei este de minimum 19 mil. euro, conform reprezentantilor Impact.
Propunerea de mutare a sediului va fi supusa aprobarii Adunarii Generale a Actionarilor Impact, convocata pentru data de 5 septembrie. Pe ordinea de zi se mai afla si aprobarea fuziunii cu societatea Patagonia Invest SRL, pe care Impact o controleaza in proportie de 99,5%. Societatea are un capital social de 2.000 de lei (570 de euro).
"Este vorba despre o achizitie pe care am realizat-o, societatea Patagonia Invest activand in domeniul imobiliar", a declarat Dan Ioan Popp, presedintele Impact. El nu a dorit sa ofere mai multe informatii cu privire la aceasta fuziune.
Popp este principalul actionar al Impact, unde detine aproape o treime din actiuni, iar impreuna cu ceilalti manageri ai companiei controleaza aproximativ 42% din actiuni, conform ultimelor informatii disponibile. Circa un sfert din actiunile Impact se afla in portofoliile mai multor fonduri de investitii straine.
La Bursa, actiunile Impact au stagnat ieri, pe fondul unei lichiditati foarte reduse, pretul de inchidere fiind de 0,48 lei/actiune. Capitalizarea bursiera a companiei este de circa 136 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels