Investitorii, din nou nervoşi: pieţele de capital internaţionale au afişat scăderi pe linie înainte de următoarea decizie a Fed

20 mar 2018 Autor: Dan Grigore Ivan

Bursele consacrate au fost definite ieri de scăderi în jur de 1%, la două zile distanţă de anunţul privind decizia de politică monetară a băncii centrale americane. Teoriile şi variantele pe care le-ar putea lua în calcul Fed au fost de multe ori la baza scăderilor violente din 2018. 

Frica de revenirea inflaţiei şi răspunsul băncii centrale la un astfel de scenariu au aruncat în februarie pieţele de capital în cele mai violente şedinţe de scăderi de dinainte de crahul din 2007-2009. Pe lângă necunoscutele privind viteza cu care banca centrală vrea să iasă din zona politicii ultra-expansioniste, s-a adăugat în rezervorul de anxietate al investitorilor şi redeschiderea schimburilor de replici dure între marile blocuri economice ale lumii, pe fondul taxelor vamale anunţate de preşedintele Trump la oţel (25%) şi aluminiu (10%). 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 20.03.2018

 
Cuvinte cheie:
bursa
, Investitorii
, pietele de capital
, Fed
, investitori
, indice
, dow jones
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide