Burse - Fonduri mutuale

Joi, 9 februarie, are loc prima şedinţă a noii conduceri BVB. Ce puncte sunt pe agendă?

Joi, 9 februarie, are loc prima şedinţă a noii conduceri BVB. Ce puncte sunt pe agendă?

Foto: Victor Ciupuliga

Autor: Roxana Pricop

07.02.2012, 17:51 408

Prima şedinţă a noului Consiliu de Administraţie al Bursei de Valori Bucureşti, condus din funcţia de preşedinte de Lucian Anghel, va avea loc joi, 9 februarie, potrivit unor surse din piaţă.

Şedinţa de joi este extrem de importantă pentru că atunci vor fi aleşi cei doi vicepreşedinţi ai BVB şi secretarul general din rândul membrilor CA, dar şi membrii comisiilor speciale (Comisia de admitere la tranzacţionare, Comisia de apel, Comisia de reglementare, dezvoltare produse noi şi Comitetul indicilor).

Tot în prima şedinţă, administratorii vor discuta şi despre viitoarea echipă executivă. Aceleaşi surse spun că Bursa va apela cel mai probabil la serviciile unei firme de head-hunting pentru a găsi cel mai potrivit profesionist pentru postul de director general.

Consiliul de administraţie al BVB este compus din nouă membri şi a fost ales pe 9 ianuarie. Lucian Anghel, economist-şef, director al Direcţiei strategie din cadrul BCR, este preşedintele Consiliului. Restul membrilor din consiliul BVB sunt Valerian Ionescu (BCR), Adrian Lupşan (director general adjunct la Intercapital Invest), Narcisa Oprea (Schoenherr şi Asociaţii), Schroll Matjaz (reprezentant al Franklin Templeton, administratorul Fondului Proprietatea), juristul Robert Cosmin Pană (consilier la firma de brokeraj Swiss Capital, fost angajat al BVB şi al Depozitarului Central), Stere Farmache (fost preşedinte al BVB), Dan Paul (preşedintele Asociaţţiei Brokerilor) şi Octavian Molnar (IFB Finwest).

Bursa de Valori Bucureşti este principalul operator bursier de pe piaţa locală de capital. Pe piaţa reglementată a BVB sunt listate 79 de companii, cu o capitalizare bursieră de 19,7 miliarde de euro. În 2012, pe piaţa reglementată a Bursei de la Bucureşti, investitorii au încheiat tranzacţii cu acţiuni în valoare totală de 197 milioane de euro, media zilnică fiind de 8,2 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO