Burse - Fonduri mutuale

Jumătate din acţionariatul SCT Bucureşti şi-a vândut dreptul de a participa la majorarea de capital în schimbul sumei de 3,3 mil. lei

Autor: Adrian Cojocar

01.02.2012, 18:27 888

Acţionari care deţin circa 46,6% din capitalul firmei de construcţii SCT Bucureşti (SCTB) şi-au vândut astăzi drepturile de preferinţă, care le permiteau să participe la majorarea de capital în valoare de 15 mil. lei pe care compania o are în desfăşurare, în schimbul drepturilor aceştia obţinând suma de 3,3 mil. lei.

Pe piaţă s-au transferat în cadrul a 11 tranzacţii circa 1,8 mil. de drepturi de preferinţă la un preţ de 1,8122 lei/unitate.

Cei care au cumpărat drepturile pot subscrie în cadrul majorării de capital a companiei titluri la un preţ de 2,5 lei/unitate, egal cu valoarea nominală, chiar dacă anterior nu deţineau acţiuni în companie sau nu aveau destule acţiuni pentru a subscrie o sumă importantă. În acest fel cumpărătorii de drepturi de preferinţă îşi pot majora participaţia în companie prin diluarea acţionarilor care şi-au vândut drepturile de a participa la operaţiune.

Acţiunile SCT Bucureşti sunt foarte puţin lichide, în zilele bune realizându-se tranzacţii de câteva mii de lei (sute de euro).

Compania este controlată de către fondul de investiţii austriac Donau Finanz, prin intermediul DO-FI South East Holding. Donau Finanz este deţinut de către familia omului de afaceri austriac Michael Kraus. Austriecii au preluat pachetul majoritar de acţiuni al SCTB de la firma CCCF, controlată anterior de "bancherii cuprului" Horia Simu şi Horia Pitulea, foştii proprietari ai Cuprom, companie aflată în insolvenţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO