Burse - Fonduri mutuale

Laminorul Brăila va fuziona cu Ductil Steel Buzău

Laminorul Brăila va fuziona cu Ductil Steel Buzău

Autor: Radu Bostan

07.01.2015, 00:04 1220

Laminorul Brăila (LMRU) va fi absorbit de combinatul Ductil Steel Buzău, după ce creditorii celor două companii aflate în insolvenţă au aprobat planul de reorganizare, care prevede integrarea într-o singură unitate a trei dintre uzinele metalurgice vândute în 2013 de grupul rus Mechel.

Planul a fost aprobat şi de judecă­torul sindic din dosarele celor două companii, iar oficialii de la Laminorul solicită suspendarea de la tranzacţionare a acţiunilor LMRU pentru a pregăti fuziunea. Măsura ar avea rolul de a crea un lanţ tehnologic mai eficient, deoarece uzina Oţelu Roşu, aflată în componenţa Ductil Steel, ar putea furniza materie primă către uzina brăileană.

Laminorul, care produce profiluri de oţel pentru construcţii, căi ferate şi industria navală, şi-a întrerupt activitatea în decembrie 2012, după ce criza economică a dus la prăbuşirea vânzărilor şi la pierderi de 50 milioane de lei într-un singur an. La pachet cu celelalte combinate deţinute de grupul rus, Laminorul a fost vândută anul trecut către firma Invest Nikarom, care a deschis procedura de insolvenţă pentru a le reorganiza. Uzina de la Brăila şi-a reluat activitatea în august 2014.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO