Burse - Fonduri mutuale

Mai multe fonduri de investiţii s-au coalizat pentru dividende mai mari la SIF Transilvania

Mai multe fonduri de investiţii s-au coalizat pentru dividende mai mari la SIF Transilvania

Autor: Vlad Nicolaescu

25.03.2011, 11:48 38

Un grup de fonduri de investiţii care deţinacţiuni la SIF Transilvania au cerut societăţiimajorarea dividendului care va fi propus acţionarilor la 0,055lei/acţiune, faţă de 0,03lei/actiune, cât a propus consiliul deadministraţie.

Fondurile de investiţii, printre care EastCapital, Balkan Fund, ING International Romania Equity Fund sau STKEmergent, alături de alţi acţionari individuali susţin că deţinpeste 5% din capitalul SIF Transilvania şi au depus o cerere demodificare a ordinii de zi a Adunării Generale.

SIF Transilvania ar fi fost obligată să completeze ordinea dezi, însă nu a făcut-o, susţin aceştia. SIF Transilvania anunţase căa primit mai multe cereri de modificare a propunerii de repartizarea profitului, însă niciuna dintre acestea nu a întrunit condiţiilepentru a fi adăugată pe ordinea de zi. Grupul de acţionari SIFTransilvania este reprezentat de casa de avocatură Duţescu şiAsociaţii.

SIF Transilvania este a doua societate deinvestiţii financiare (SIF) la care acţionarii cer dividende maimari decât cele propuse de Consiliul de Administraţie, dupăSIF Banat-Crişana (SIF1). SIF 1 a adăugat pe ordinea de zi unpunct privind majorarea dividendului cu 76% faţă de propunereaConsiliului de Administraţie, la cererea unui grup deacţionari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO