Burse - Fonduri mutuale

Ministerul Transporturilor face licitaţie pentru selecţia brokerului care va lista Tarom la Bursă

Ministerul Transporturilor face licitaţie pentru selecţia brokerului care va lista Tarom la Bursă

Autor: Roxana Pricop

04.10.2011, 13:21 397

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii a anunţat că organizează licitaţie în vederea selectării brokerului care va pregăti, promova şi intermedia oferta publică secundară de vânzare de acţiuni deţinute de Ministerul Transporturilor la compania Tarom.

Numărul de acţiuni ce vor fi puse în vânzare prin oferta publică derulată pe piaţa reglementată administrată de Bursa de Valori Bucureşti va reprezenta 20% din capitalul social al Tarom.

Statul român, prin intermediul Ministerului Transporturilor, controlează în prezent 96,7% din capitalul Tarom, restul de acţiuni fiind deţinut de Compania Naţională de Aeroporturi Bucureşti şi de SIF Muntenia.

La licitaţie pot participa intermediari individuali sau organizaţi în sindicate de intermediere, înregistraţi la Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare. Documentaţia de atribuire pentru selecţia intermediarului poate fi achiziţionată începând cu data de 28 septembrie, zilnic de luni până joi între orele 10.00 - 16.00 şi respectiv, vineri între orele 10.00 - 13.00, de la sediul Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii .

Pentru participarea la licitaţie este obligatorie cumpărarea documentaţiei de atribuire al cărei preţ este de 1.500 lei, ce va fi achitat de către ofertant sau de către cel puţin un membru al sindicatului de intermediere. Data limită de depunere a ofertelor este 17 octombrie, ora 16.00. Depunerea ofertelor se face la sediul Ministerul Transporturilor, Registratura Generală. Data deschiderii ofertelor este 18 octombrie, ora 10.00.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO