Burse - Fonduri mutuale

Mugur Popescu, Director Investiţii, BCR Pensii: Trebuie să depăşim momentul Hidroelectrica şi entuziasmul de atunci, a fost un real succes, dar nu ne mai ajută. Să ne gândim la următoarele listări

ZF Capital Market Summit, 3rd edition

Mugur Popescu, Director Investiţii, BCR Pensii: Trebuie...

Autor: Valeriu Dănilă

18.03.2024, 18:41 1169

Momentul listării Hidroelectrica a fost unul unic, însă evenimentul a avut loc acum aproape 1 an, iar prioritatea trebuie să fie aducerea de noi companii la BVB, a arătat Mugur Popescu, director Investiţii la BCR Pensii, în cadrul ZF Capital Market Summit, 3rd edition.

„Trebuie să depăşim momentul Hidroelectrica şi entuziasmul de atunci, a fost un real succes, dar nu ne mai ajută. Să ne gândim la următoarele listări”.

Astăzi companiile listate la bursă beneficiază de un acces la fonduri nemaiîntâlnit, însă este important ca acestea să poată profita de moment pentru a se extinde în regiune.

„Companiile deja listate au un acces la finanţare fără precedent, atât din punct de vedere al investitorilor cât şi al pieţei în general. Acest moment trebuie folosit pentru a-şi pune în aplicare planuri de extindere în regiune”

 

Ce a mai declarat Mugur Popescu, Director Investiţii, BCR Pensii:

  • Observăm o alocare mult mai mare către pieţe tematice, precum inteligenţa artificială sau tranziţia energetică. Managerii de fonduri încearcă să captureze temele acestea cu ajutorul unor portofolii diversificate.
  • Există un trend internaţional din ce în ce mai mare de a diversifica către private equity. O mare parte din economia mondială este în companii nelistate şi se creionează instrumente pentru ca investitorii să aibă acces la aceste companii.
  • Piaţa de asset management este una foarte competitivă, comisioanele scad, lucru bun pentru investitori care au mai multe opţiuni şi costuri reduse.
  • România este atractivă pentru că o cunoaştem, putem face o selecţie mai bună. Rămâne o piaţă de referinţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO