Burse - Fonduri mutuale

Navrom Galaţi se delistează. Acţiunile au crescut cu 50%

Foto: Octav Ganea

Foto: Octav Ganea

Autor: Roxana Pricop, Marius Oncu

29.01.2015, 00:04 1593

Transportatorul naval Navrom Galaţi (COVG), companie cu o capitalizare de 253 milioane de lei, cea mai mare de pe piaţa RASDAQ, se va retrage de la tranzacţionare, în contextul procesului de desfiinţare a acestei secţiuni a bursei.

Acţionarii firmei au respins transferul pe o altă piaţă. Anunţul a alimentat o creştere de aproape 50% a acţiunilor COVG în şedinţa de ieri, până la o cotaţie de 14,89 lei/titlu. Rulajul înregistrat marţi cu acţiunile companiei, de peste 137.000 lei, este cel mai ridicat din ultima lună.

În AGA de miercuri, acţionarii au respins propunerile de transfer pe piaţa reglementată sau pe sistemul alternativ de tranzacţionare, situaţie în care, conform legii, societatea se va retrage de la tranzacţionare şi va deveni firmă închisă.

„Ca urmare a hotărârii adoptate de acţionari, acţiunile societăţii vor fi retrase de la tranzacţionare, iar societatea se va delista“, potrivit raportului emis de companie.

Navrom s-a listat pe piaţa RASDAQ în 1996, în urma procesului de privatizare în masă. Compania a raportat afaceri de 249 mil.lei în 2013, în creştere cu 60% faţă de anul anterior, şi un profit de 4,6 milioane de lei, în scădere.

Compania este controlată de grupul Transport Trade Services (TTS), deţinătorul unei participaţii de 87,4% potrivit celor mai recente date disponibile pe bursă, de la mijlocul anului trecut. Grupul TTS este controlat de omul de afaceri Mircea Mihăilescu care deţine şi compania de transport feroviar Transfer International Spedition.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO