Burse - Fonduri mutuale

Notebook-urile, LCD-urile si plasmele au urcat vanzarile Flamingo cu 38%

Notebook-urile, LCD-urile si plasmele au urcat vanzarile Flamingo cu 38%

Jiri Rizek, directorul executiv (CEO) al Flamingo International: Rezultatele obtinute in acest trimestru ne indica faptul ca grupul va avea o evolutie mai buna decat am estimat si ca la finalul anului ne putem astepta chiar la un profit mai mare decat cel anuntat anterior, estimat la un nivel de peste noua milioane de lei.

13.05.2008, 19:34 14

Flamingo International Bucuresti (FLA), al treilea retailer local de produse IT&C si electrocasnice, a inregistrat in primul trimestru o cifra de afaceri consolidata de 170 de milioane de lei (46 de milioane de euro), in crestere cu 38% fata de perioada similara din 2007.
Cresterea a fost cu 23% mai mare decat cea a pietei, potrivit reprezentantilor Flamingo, fiind sustinuta de cresterea vanzarilor de notebook-uri si televizoare LCD si cu plasma.
In aceste conditii, compania a inregistrat o reducere a pierderilor fata de perioada similara a anului trecut, de la 11,2 mil. lei (3,2 mil. euro) la aproape 4 mil. lei (1,08 mil. euro).
Indicatorii raportati au fost peste cei din bugetul de venituri si cheltuieli pentru acest an, care prevedea pentru primul trimestru afaceri de 137,7 mil. lei si pierderi de 5,6 mil. lei.
"Evolutia companiei in primele trei luni ale acestui an a depasit previziunile noastre initiale. Rezultatele obtinute in acest trimestru ne indica faptul ca grupul va avea o evolutie mai buna decat am estimat si ca la finalul anului ne putem astepta chiar la un profit mai mare decat cel anuntat anterior, estimat la un nivel de peste noua milioane de lei", a declarat Jiri Rizek, directorul executiv (CEO) al Flamingo International.
Potrivit reprezentantilor companiei, produsele IT si electronicele vor reprezenta motorul cresterii din acest an, acestia estimand ca pana la sfarsitul anului aceste produse vor reprezenta aproximativ 85% din totalul de vanzari.
Categoriile de produse care au intregistrat cea mai mare crestere a vanzarilor in primele trei luni ale lui 2008 sunt notebook-urile, cu un avans de 460% comparativ cu primul trimestru al lui 2007, televizoarele LCD cu 250% si televizoarele cu plasma, 190%.
La finalul primului trimestru din 2008, reteaua de magazine operate de catre retailer a atins un numar total de 118 unitati, cu o suprafata neta de vanzare de 52.400 mp si 970 de angajati.
Flamingo a anuntat la inceputul anului ca va investi 16 milioane de euro in dezvoltarea suprafetei de retail care va ajunge pana la 70.000 de metri patrati, urmand sa deschida 12 magazine Flanco World in decursul acestui an. Investitiile in extindere sunt estimate la 26 de milioane de lei (7 milioane de euro). Pana in 2010, potrivit reprezentantilor companiei, suprafata de vanzare urmeaza sa ajunga la 90.000 de metri patrati, de la 55.000 de metri patrati la finalul anului trecut.
Bugetul consolidat al grupului, care include Flamingo International si subsidiarele sale, Flamingo Computers si Flanco, indica o cifra de afaceri de 758 milioane de lei (aproximativ 205 milioane de euro), in crestere cu 18% fata de 2007, si un profit de peste 9 milioane de lei (2,5 milioane de euro) pentru acest an.
Anul trecut Flamingo a inregistrat o cifra de afaceri consolidata de 175 de milioane de euro si a revenit pe plus pentru prima data de la fuziunea cu Flanco, consemnand un profit net de 0,8 milioane de euro.
Compania este controlata in prezent de mai multe fonduri de investitii straine, care au ajuns sa detina peste 54% din actiuni. Dragos Cinca, fondatorul Flamingo, mai detine in prezent circa 25% din actiuni, in timp ce Flanco Holding, fostul proprietar al Flanco, mai are 11% din actiuni.
Principalul actionar strain al Flamingo este fondul american QVT, care detinea la sfarsitul anului trecut 15,4% din actiuni. In ultima perioada, fondul american a mai cumparat pachete semnificative de actiuni din piata, pe fondul scaderii pretului de tranzactionare.
Titlurile Flamingo au atins la sfarsitul saptamanii trecute un minim istoric de 0,207 lei/actiune, revenindu-si usor in sedinta de ieri, cand au inchis la 0,21 lei/actiune.
De la inceputul anului, actiunile retailerului au pierdut aproape 40%.
Grupul are o capitalizare de 44,5 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO