Burse - Fonduri mutuale

Obligaţiunile Aforti Holding scad luni cu 15% la Bursa de la Bucureşti după informaţiile apărute în presa internaţională legate de o posibilă incapacitate de plată. Care este poziţia grupului: „Negăm categoric informaţiile”

Obligaţiunile Aforti Holding scad luni cu 15% la Bursa...

Autor: Tibi Oprea

04.07.2023, 00:04 4026

Obligaţiunile Aforti Holding (AFH25) au înregistrat luni, 3 iulie, o scădere de 15% la Bursa de Valori Bucureşti, pe fondul unui rulaj de 70.000 de lei, ajungând să se tranzacţioneze la 72,83% din valoarea nominală, după ce în presă au apărut informaţii potrivit cărora grupul polonez ar fi în incapacitatea de a onora plăţile către mii de clienţi, conform datelor agregate de ZF. 

ZF a scris vineri, 30 iunie, că mii de clienţi care au investit sute de mii de zloţi polonezi în produsele financiare ale Aforti Holding, cu activitate şi în România, au rămas fără plata dobânzii şi nu îşi mai pot cere banii înapoi, potrivit Business Insider, care a citat publicaţia Wyborcza.pl. Potrivit Wyborcza.pl, „aproape 3.000 de clienţi au investit până la o jumătate de miliard de zloţi (112.600 euro - n. red.) în «produsele financiare» ale Aforti. Oamenii au fost atraşi de dobânzile mari plătite în fiecare lună. Astăzi, compania nu plăteşte dobânzi şi nici nu returnează banii”. Consiliul de Administraţie al Aforti cu sediul social în Varşovia a reacţionat la articolul scris de Wyborcza.pl şi preluat de presa internaţională.

„Consiliul de Administraţie a considerat poziţia ca fiind o informaţie confidenţială din cauza potenţialului prejudiciu pe care articolul publicat îl poate cauza Societăţii, care poate afecta situaţia economică, patrimonială şi financiară a acesteia”, scrie compania într-un raport publicat la BVB. Aforti a fost înfiinţată în 2009. În 2017, printre altele, compania a semnat un acord de finanţare pe trei ani cu echipa de fotbal Lech Pozna?, iar logoul holdingului a apărut pe tricourile clubului. Cooperarea dintre cele două părţi s-a încheiat înainte de sezonul 2020/2021. În această perioadă, Aforti ar fi desfăşurat „activităţi riscante la scară largă”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO