Burse - Fonduri mutuale

Oferta Hidroelectrica pe tranşa investitorilor instituţionali este deja suprasubscrisă, iar în continuare sunt introduse ordine de cumpărare. Au apărut investitori noi care nu au avut niciodată de-a face cu România, în special din SUA

Oferta Hidroelectrica pe tranşa investitorilor...

Autor: Cristian Hostiuc, Liviu Popescu

28.06.2023, 07:00 807

„Compania este mare, îndeplineşte criteriile ESG, evaluarea este în piaţă, intră în indicii mari bursieri după listare“ La preţul maxim de 112 lei din intervalul de listare cuprins între 94 lei şi 112 lei anunţat de Fondul Proprietatea oferta este de 8,8 mld. lei (1,8 mld. euro) Investitorii instituţionali au alocate 66 milioane de acţiuni, ceea ce la preţul maxim înseamnă 7,4 mld. lei, iar investitorii de retail au alocate 11,7 milioane de lei, adică 1,3 mld. lei.

Oferta de listare a producă­torului de energie electrică Hidroelectrica (H2O) la Bursa de Valori Bucureşti aproape că a fost subscrisă integral încă din prima zi pe tranşa investitorilor instituţionali, iar acum este deja suprasubscrisă, interesul fiind în continuare foarte ridicat, au spus pentru Ziarul Financiar surse din piaţa de capital.

În piaţă au apărut investitori noi, inclusiv din SUA, care nu au avut până acum nicio legătură cu România, au menţionat sursele citate. „Compania este mare, îndeplineşte criteriile ESG, evaluarea este în piaţă, intră în indicii mari bursieri după listare“, spun sursele.

La preţul maxim de 112 lei din intervalul de listare cuprins între 94 lei şi 112 lei anunţat de Fondul Proprietatea oferta este de 8,8 mld. lei (1,8 mld. euro). Investitorii insti­tuţionali au alocate 66 milioane de acţiuni, ceea ce la preţul maxim înseamnă 7,4 mld. lei, iar investitorii de retail au alocate 11,7 mi­lioane de lei, adică 1,3 mld. lei. Consorţiul de vânzare este format din CitiGroup, Erste, Jefferies, Morgan Stanley - în calitate de coordonatori globali comuni. Codeţinători ai registrului de sub­scrieri sunt BCR, Barclays, Bofa Securities, UniCredit, UBS, Wood. Intermediari coor­do­natori sunt inclusiv cei mai mari brokeri de la BVB, precum Swiss Capital şi BT Capital Partners, dar şi BRD şi Auerbach.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO