Burse - Fonduri mutuale

Preşedintele ASF: Romgaz trebuie să se listeze în România, iar brokerii să aducă aici investitorii

Dan Radu Ruşanu, preşedintele ASF

În discuţiile pe care le-am avut cu misiunea FMI în România am insistat ca listarea Romgaz să se facă exclusiv local. Am fost împotriva listării duale a Rom­gaz. Privatizarea companiilor de stat a fost agreată cu FMI şi pentru a dez­volta piaţa de capital românească. Ar trebui să se ţină cont de acest lucru.

Dan Radu Ruşanu, preşedintele ASF În discuţiile pe care le-am avut cu misiunea FMI în România am insistat ca listarea Romgaz să se facă exclusiv local. Am fost împotriva listării duale a Rom­gaz. Privatizarea companiilor de stat a fost agreată cu FMI şi pentru a dez­volta piaţa de capital românească. Ar trebui să se ţină cont de acest lucru.

Autor: Roxana Pricop

12.08.2013, 19:15 9

Listarea producătorului de gaze Romgaz, cea mai profitabilă companie de stat, ar trebui să se facă doar la Bucureşti, iar brokerii- intermediari ar trebui să depună toate eforturile pentru a aduce aici investitorii străini, este opinia preşedintelui ASF Dan Radu Ruşanu. El se opune astfel iniţiativei guvernului de a lista compania şi pe o bursă străină.

Numit în aprilie la condu­ce­rea ASF şi reconfirmat în iulie, Dan Radu Ru­şanu a înţeles care sunt interesele, dar şi durerile pieţei locale de capital, lovită puternic de criză în ultimii ani, dar şi de un dezinteres din partea statului în a-i sprijini prin privatizări dezvoltarea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Urmează ZF Bankers Summit'24