Burse - Fonduri mutuale

Promateris raportează un profit net de 4,9 mil. lei în S1/2022, la jumătate faţă de rezultatul din S1/2021. Afaceri în uşoară creştere. Producătorul de ambalaje spune că primul semestru a fost unul al provocărilor

Promateris raportează un profit net de 4,9 mil. lei în...
25.08.2022, 07:23 132

Promateris (simbol bursier PPL), grup industrial român şi principalul producător de ambalaje biodegradabile şi compostabile în Europa Centrală şi de Est, a raportat un profit net de 4,9 milioane de lei, la jumătate faţă de 9,6 milioane de lei în perioada similară din 2021, la afaceri de 87,7 milioane de lei, plus 3,5%.

Totodată, compania a anunţat că a încheiat S1/2022 cu un rezultat EBITDA de 11,8 milioane de lei şi o marjă EBITDA de 13,4%, potrivit raportului financiar semestrial publicat la BVB.

„Primul semestru din 2022 a fost unul al provocărilor, marcat de războiul din Ucraina, creşterea rapidă a inflaţiei, dar şi a dobânzilor. Cu toate acestea, suntem mulţumiţi de rezultatele obţinute, deoarece am reuşit să ne concentrăm pe eficientizarea modelului de business şi să consolidăm marja EBITDA prin linia de reciclare bioplastice, unde am reciclat 100% din deşeurile industriale bio-based, reintro­du­cându-le în producţie. De asemenea, am realizat optimizări operaţionale şi am continuat investiţiile în departa­mentul de cercetare şi dezvoltare, în cadrul căruia am dezvoltat produse noi, pe care urmează să le punem pe piaţă în perioada următoare“, spune Tudor Georgescu, CEO al Promateris.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO