Burse - Fonduri mutuale

Protan Bucureşti plăteşte 7,53 lei/acţiune minoritarilor pentru a se delista

Protan Bucureşti plăteşte 7,53 lei/acţiune...

Autor: Roxana Pricop, Sebastian Tănase

24.04.2015, 00:00 281
Protan Bucureşti (simbol bursier PRON) a anunţat că va plăti acţionarilor minoritari care au depus cereri de retragere din companie un preţ de 7,53 de lei/titlu ca urmare a delistării de pe piaţa RASDAQ. Evaluatorul care a stabilit preţul de retragere este firma Preciss Consulting. Raportat la preţul de retragere, valoarea companiei este de aproximativ 14 milioane de lei. Un număr de 23 de acţionari care deţin 113.928 de acţiuni şi-au depus cererile de retragere până la expirarea termenului limită. Astfel, compania va plăti minoritarilor circa 850.000 de lei. Acţiunile Protan au urcat cu 32% în şedinţa de ieri, până la o cotaţie de 5,3 lei/titlu, după ce în şedinţele de 14 aprilie şi de 7 aprilie au câştigat circa 50%.
 
Compania ungară Atev a preluat în septembrie 2011 controlul indirect la Protan, cumpărând firma Pheonix-Farm, prin care deţine 76% din acţiuni. Potrivit unor surse, firma Pheonix-Farm era deţinută de omul de afaceri Cristian Burci prin intermediul a două societăţi off-shore, respectiv Benetrit Enterprises Ltd. şi Brendana Enterprises Ltd. Protan activează în domenii precum producerea de făini proteice şi grăsimi tehnice, ecologizarea animalieră, tratarea şi îndepărtarea animalelor vii sau moarte, procesarea reziduurilor din abatoare pentru producerea de hrană pentru animale, colectarea şi încinerarea reziduurilor, tratarea şi îndepărtarea resturilor radioactive din spitale şi îndepărtarea bunurilor uzate. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO