Burse - Fonduri mutuale

Publicitate de 700.000 de euro la Fondul Proprietatea

19.07.2006, 19:14 14

Fondul Proprietatea a cumparat in ultimele saptamani publicitate in valoare de circa 700.000 de euro (rate-card) in presa scrisa si cea audio-vizuala, conform datelor agentiei de monitorizare Alfacont Mediatrack. Suma platita este mai mica datorita discounturilor practicate pe piata.
Campania este destinata, conform presedintelui fondului, schimbarii imaginii fondului, dar care este puternic criticata pentru ca difuzeaza informatii false privind fondul. Conform acesteia, fondul ar detine 20% din Loteria Romana, dar aceasta a fost scoasa recent de la privatizare.
Contactati de ZF, reprezentanti fondului nu au dorit sa ofere informatii asupra valorii investitiei nete in publicitate sau sursele din care aceasta a fost finantata.
"Nu dorim sa oferim aceste informatii. Nu suntem o societate publica si nu suntem obligati sa o facem", a spus Cristina Stihi, responsabilul fondului pentru relatiile cu presa. Cu toate acestea, conform site-ului de Internet al fondului, sumele necesare campaniei provin din surse proprii .
La infiintare fondul nu a primit nici lichiditati ca aport la capital, fiind constituit exclusiv cu pachete de actiuni care anterior apartineau statului. Fondul a primit un imprumut de 50.000 de euro de la stat pentru a-si finanta cheltuielile de functionare, suma care a fost restituita ulterior.
Cele mai mari investitii in publicitate ale fondului au fost alocate spoturilor TV cu 317 aparitii cu o valoare rate-card de circa 645.000 de euro, urmate de 104 aparitii in cotidiene, cu o valoare rate-card de 52.700 de euro si 9 aparitii in reviste cu o valoare rate-card de 11.500 de euro.
Listarea pe Bursa a fondului, care va permite ca fostii proprietari sa isi recupereze contravaloarea proprietatilor ramane inca in suspensie. Listarea ar fi trebuit sa aiba loc in prima parte a acestui an, dar neclaritatile privind incadrarea juridica a fondului si structura exacta a activelor acestuia au intarziat listarea.
De asemenea, alegerea unei societati internationale care sa administreze activele fondului a fost amanata fata de calendarul stabilit initial dupa ce Ministerul Finantelor l-a schimbat pe fostul presedinte Nicolae Ivan cu Alexandru Paunescu, angajat pana atunci al Bancii Nationale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO