Burse - Fonduri mutuale

Raliu de 25% pe acţiunile Nvidia după raportarea situaţiilor trimestriale, susţinute de cererea pentru cipuri AI. Avans de 109% în 2023

Sursa foto: Profimediaimages.ro

Sursa foto: Profimediaimages.ro

Autor: Eduard Ivanovici

25.05.2023, 10:42 497

Acţiunile producătorului american de semiconductori şi plăci video Nvidia (simbol bursier NVDA) înregistrau o creştere de 24,6% în şedinţa pre-market de joi, 25 mai, după ce compania a raportat rezultatele aferente T1/2023 şi a oferit o serie de prognoze peste aşteptările pieţei, conform CNBC.

Rezultatul net pe acţiune (EPS) a însumat 1,09 dolari, faţă de 92 de cenţi cât estima furnizorul de date financiare Refinitiv. Veniturile au atins 7,19 miliarde, peste estimările de 6,52 miliarde de dolari ale Refinitiv. Nvidia a anunţat că se aşteaptă la vânzări de 11 miliarde de dolari (plus/minus 2%) în actualul trimestru, cu 50% mai mult decât estima Wall Street-ul, respectiv 7,15 miliarde de dolari.

Fără dinamica din pre-market, acţiunile Nvidia se tranzacţionează în creştere cu 109% în 2023, alimentate în principal de optimismul privind poziţia de lider a companiei în piaţa cipurilor AI (inteligenţă artificială). Recent, CEO-ul Jensen Huang a declarat că grupul înregistrează „o cerere crescută” pentru produsele dedicate centrelor de date.

Divizia pentru centre de date a Nvidia a raportat vânzări de 4,28 miliarde de dolari în primul trimestru (februarie-aprilie 2023), în urcare cu 14% faţă de anul trecut şi peste estimările pieţei de 3,9 miliarde de dolari. Nvidia a explicat că evoluţia a fost susţinută de cererea de cipuri GPU (graphics processing unit) a furnizorilor de servicii şi produse cloud, cât şi a altor companii care folosesc chipurile Nvidia pentru a dezvolta şi implementa aplicaţii AI precum ChatGPT.

Performanţa din centrele de date arată că, în prezent, cipurile AI sunt din ce în ce mai importante pentru furnizorii de cloud şi alte companii care rulează un număr mare de servere, scrie CNBC.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO