Burse - Fonduri mutuale

Randamente de la 9,3% la 15,4% pentru cele mai performante 10 fonduri locale de acţiuni în ultimul an: BT Asset Management, de două ori pe podium

Randamente de la 9,3% la 15,4% pentru cele mai...

Autor: Eduard Ivanovici

12.08.2023, 11:06 5473

♦ Şase din 10 fonduri, randamente peste inflaţia din iunie 2023 ♦ Locul întâi este ocupat de un fond cu expunere majoritară pe industria tech.

Cele mai performante zece fonduri deschise locale de acţiuni le-au livrat investi­torilor în ultimul an, adică în perioada cuprinsă între iunie 2022 şi iunie 2023, randamente cuprinse între 9,3% şi 15,4%.

Majoritatea fondurilor, mai exact primele şase, au avut creşteri peste rata inflaţiei înregistrată în iunie 2023, respectiv 10,3%, conform calculelor realizate de ZF pe baza datelor de la Asociaţia Administra­torilor de Fonduri (AAF).

Prin comparaţie, BET-BK, indice de referinţă pentru administratorii de fonduri şi alţi investitori instituţionali, a înregistrat o creştere de 4,4% în aceeaşi perioadă, în timp ce indicele principal BET a avut un plus de 1,5%, arată calculele ZF pe baza datelor de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Astfel, BT Technology, fond admi­nistrat de BT Asset Management cu active nete sub gestiune de 44,3 milioane de lei, înregistrează un randament de 15,4% în ultimele 12 luni, cel mai mare din rândul fondurilor analizate. La 36 de luni, randa­mentul este de 23,8%.

Fondul are minimum 75% din active reprezentate de acţiuni tranzacţionate ale companiilor care au legătură cu domeniul tehnologiei informaţiei, dinamica din ultimul an venind pe fondul unei reveniri a apetitului investitorilor privind acţiunile tech, aspect observat inclusiv de-a lungul pieţelor dezvoltate din Vest. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO