Burse - Fonduri mutuale

Romgaz îşi va plăti toţi directorii în funcţie de performanţă

Romgaz îşi va plăti toţi directorii în funcţie de...

Autor: Radu Bostan

12.01.2015, 07:00 1104

Romgaz (simbol bursier SNG) doreşte să-şi plătească toţi membrii conducerii, nu doar directorul general, în funcţie de performanţa în raport cu anumite obiective.

Compania va angaja un consultant pentru a concepe sistemul de remunerare a eşaloanelor doi şi trei din management, de la directorii adjuncţi până la inginerii-şefi şi şefii de secţie.

CEO-ul Romgaz este unul dintre cel mai bine plătiţi directori de companie de stat. Salariul acestuia este format dintr-o componentă fixă stabilită ca multiplu al salariului mediu la nivelul ramurii de activitate plus o componentă variabilă calculată în funcţie de gradul de realizare a unor ţinte privind profitul operaţional (EBITDA), cifra de afaceri, volumul de resurse şi măsurile de stopare a declinului producţiei de gaze.

WikiZF: Profilul companiei Romgaz

Actualul CEO al Romgaz, Virgil Metea, conduce com­pania de la mijlocul lui iunie 2013 şi a încasat în primul an (incomplet) de mandat un venit brut de 287.000 lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO