Burse - Fonduri mutuale

SCT a dublat banii investitorilor in trei zile

28.08.2007, 18:39 13

Actiunile firmei specializate in constructii montaj SCT Bucuresti (SCTB), controlata de Compania de Constructii in Transporturi (CCCF) Bucuresti, au sarit pe parcursul ultimelor trei sedinte cu 25%, limita maxima de variatie zilnica, dupa ce compania a raportat la semestru rezultate foarte bune.
Actiunile aproape s-au dublat in cateva sedinte de tranzactionare, valoarea de piata a SCT Bucuresti ajungand la circa 28 mil. euro.
Avansul titlurilor s-a facut totusi pe fondul unor rulaje scazute, insa in crestere, aceasta si din cauza ordinelor reduse la vanzare.
Cresterea din ultimele zile se adauga parcursului foarte bun pe care titlurile companiei l-au avut pe bursa in ultimele luni, acestea apreciindu-se de aproape 20 de ori de la inceputul acestui an.
Afacerile SCT Bucuresti au explodat in primele sase luni ale acestui an, compania inregistrand o cifra de afaceri de peste cinci ori mai mare decat in perioada similara din 2006.
Cresterea volumului de lucrari contractate de companie s-a resimtit puternic la nivelul profitabilitatii, castigul net al SCT urcand in prima jumatate a anului la 2,9 mil. euro (9,6 mil. lei), de la circa 90.000 euro cat s-a cifrat in aceeasi perioada din 2006.
Compania contracteaza aproape integral lucrari de la autoritatile locale ale statului, in prima parte a anului, printre cele mai importante astfel de lucrari executate de SCT numarandu-se reabilitarea autostradei DN1 intre Cirani si Urziceni si cele de modernizare si reabilitare a doua linii de tramvai din Bucuresti, potrivit raportului companiei.
Profitul obtinut la jumatatea anului s-a mai datorat si vanzarii unui teren situat in Popesti-Leordeni pe care compania a incasat circa 4,1 mil. lei (1,2 mil. euro).
Valoarea terenurilor din contabilitatea SCT la 31 iunie era de 32,3 mil. lei (9,7 mil. euro), de la 33,5 mil. lei (9,4 mil. euro), la aceeasi data din 2006.
In 2006, cifra de afaceri a companiei s-a ridicat la 70,8 mil. lei (20,2 mil. euro), in crestere cu circa 20% fata de anul anterior, iar castigul net a fost de 126.000 de lei, fata de un profit nesemnificativ in 2005.
Actionarii SCT au aprobat la inceputul anului vanzarea mai multor terenuri din patrimoniul societatii, respectiv unul in suprafata de 22.000 de metri patrati din localitatea Bucov, si altele de circa 17.000 de metri patrati in Dej si doua baze de productie cu terenurile aferente care insumau circa 46.700 de metri patrati din orasele Dej si Baru Mare. De asemenea, compania a adaugat pe lista obiectelor de activitate lucrarile de foraj si sondaj pentru constructii, fabricarea constructiilor metalice si inchirierea imobilelor.
Salariatii si managerii CCCF Bucuresti, care detin 95% din actiunile societatii, vor sa vanda compania de constructii unui investitor care sa o scoata din insolventa si sa-i relanseze activitatile, dupa ce in anii precedenti s-a aflat pe pierdere, in 2005 aceasta cifrandu-se la 40 mil. lei (11 mil. euro). Conducerea societatii a anuntat ca va lansa in acest an o oferta pentru atragerea unui invesitor pentru minim 51% din actiuni.
SCT Bucuresti este controlata de CCCF Bucuresti, cu circa 82% din actiuni. AVAS detine un pachet de circa 4,5% din companie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO