Burse - Fonduri mutuale

Şeful Albalact: Consumul nu are perspective de redresare prea curând

Şeful Albalact: Consumul nu are perspective de redresare prea curând

Raul Ciurtin, directorul general al Albalact: Oame­nii cumpără mai ieftin, iar vânzările cresc în vo­lum, dar scad în valoare. Faptul că ne menţinem afacerile este un re­zultat bun în condiţiile economice actuale.

Autor: Cristina Cuncea

09.11.2012, 00:03 538

Producătorul de lactate Albalact Alba Iulia (ALBZ) a încheiat primele nouă luni cu afaceri de 247 de milioane de lei (55,7 mil. euro), nivel apropiat de cel în­registrat în aceeaşi pe­rioa­dă a anului trecut, şi cu un profit net în scădere cu 23%, la 2,7 milioane de lei (609.000 de euro), a anunţat joi compania.

La nouă luni ale acestui an, Albalact îşi menţine afacerile în liniile bugetate, după ce şi-a extins portofoliul de brân­zeturi şi a intrat într-o nouă categorie de piaţă, cu un brand nou.

În perioada ianuarie-septembrie 2011, Albalact a raportat afaceri de 246 milioane de lei şi un profit de 3,5 milioane de lei.

"Piaţa se contractă în continuare, iar con­sumul nu are perspective de re­dresare prea curând. Scăderea puterii de cum­pă­rare, scumpirea dra­ma­tică a materiei prime, se­ceta, fluctuaţiile de curs valutar sunt pro­bleme serioase în acest mo­ment, care pun o pre­siune uriaşă pe preţuri şi pe profitabilitate. Oame­nii cumpără mai ieftin, iar vânzările cresc în vo­lum, dar scad în valoare. Faptul că ne menţinem afacerile este un re­zultat bun în condiţiile economice actuale, ţi­nând cont de faptul ca anul acesta am avut extinderi importante de portofoliu şi am lansat un brand nou. Nu suntem pesi­mişti, însă este evident că perioada care va urma va fi mai dificilă. Obiectivul nostru este să ne men­ţinem profitabili în categoriile în care suntem lideri şi să creştem în celelalte categorii", a declarat Raul Ciurtin, preşedintele şi directorul general Albalact.

Compania este unul dintre pri­mii trei producători de lapte şi produse lactate din România. Alba­lact are mai mult de 600 de angajaţi şi peste 5.000 de acţionari, fiind listată pe piaţa RASDAQ.

În acţionariatul Albalact se regăsesc Petru Ciurtin, tatăl directorului general (31,74% din titluri) şi fondul de investiţii RC2 Limited, înregistrat în Cipru (25,45%).

Raul Ciurtin a transferat în august pachetul de 11% din acţiuni pe care-l deţinea în companie către firma Crisware Holdings Li­mited, înregis­trată în Cipru.

Titlurile Albalact au fost tranzacţionate mier­curi la un preţ de 0,133 lei, în scădere cu 1,48% faţă de referinţă, cotaţie la care capitalizarea companiei este de 86,8 milioane de lei (19,2 milioane de euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO