Burse - Fonduri mutuale

Şeful BVB: Ne batem până în prelungiri pentru ofertele publice

Şeful BVB: Ne batem până în prelungiri pentru ofertele publice

Lucian Anghel

Autor: Roxana Pricop

05.03.2012, 00:06 696

Lucian Anghel, preşedintele Bursei de Valori Bucureşti (BVB), vorbeşte într-un interviu acordat ZF despre interesul fondurilor străine de investiţii pentru companiile româneşti şi despre cât de important este pentru economie ca privatizările prin bursă să se încheie cu succes.

"Ne vom bate până în prelungiri astfel încât să reuşim ca ofertele statului să se încheie cu succes, pentru că de succesul acestor oferte va depinde atragerea companiilor private pe bursă. Dacă ofertele Transelectrica, Transgaz şi Romgaz se vor încheia cu succes, va fi uşor ca multe companii private în căutare de finanţare să obţină 5-10 milioane de euro prin listarea la bursa din Bucureşti", a declarat Anghel.

În acest an statul s-a angajat să privatizeze prin bursă pachete minoritare la cele mai valoroase companii din energie: Transelectrica, Transgaz, OMV Petrom, Romgaz, Hidroelectrica şi Nuclearelectrica.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO