Burse - Fonduri mutuale

Severnav, cu CFR în acţionariat, încheie un contract de 20 mil. lei nu Navrom, adică aproape cât întreaga evaluare de la Bursa de Valori Bucureşti

Severnav, cu CFR în acţionariat, încheie un contract...

Autor: Eduard Ivanovici

07.04.2023, 10:27 2305

Şantierul Naval Severnav din Drobeta-Turnu Severin (simbol bursier SEVE) şi-a anunţat acţionarii că, în data de 4 aprilie, a încheiat un contract comercial cu CNFR Navrom Galaţi, companie de transport fluvial din cadrul Transport Trade Services (TTS).

În valoare de circa 4,1 milioane de euro, contractul constă în construirea unui corp de barje fluvial, livrarea urmând se realizeze în cursul lui 2023, se arată într-un raport de la BVB. 

Anterior, TTS a declarat că CNFR Navrom a demarat un program de construcţie barje tip EUROPA 2, primul contract vizând construcţia a patru barje cu o capacitate cumulată de 6.800 de tone, investiţie cu o valoare estimată de 5 milioane de euro. Navrom şi-a bugetat investiţii de 18,8 milioane de euro pentru anul acesta.

Cu 53% au crescut acţiunile SEVE anul acesta. Dinamica din ultimele 12 luni este de plus 4%, pe un rulaj de circa 100.000 de lei. Compania are o valoare de piaţă de circa 25 de milioane de lei, iar din acţionariat fac parte S. BEO Trade COM (30,1% din capital), CFR Marfă (29%), Constantin Georgescu (21,%) şi Dumitru Ştefan (10%).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO