Burse - Fonduri mutuale

SIF Oltenia pierde 4,5% pe Bursa dupa trecerea datei de dividend, Transgaz scade cu 2%

13.05.2010, 10:21 26

Actiunile SIF Oltenia (SIF5) au pierdut 4,5% in primele 15minute ale sedintei de tranzactionare, dupa trecerea datei dedividend. SIF Oltenia distribuie cel mai mare dividend brut dintreSIF-uri, de 0,16 lei/actiune, randamentul dividenduluiapropiindu-se de 9%. Scaderea din deschiderea sedintei este maimica insa decat valoarea dividendului.

Si pentru trei dintre celelalte SIF-uri ieri a fost ultima zi candinvestitorii puteau cumpara actiuni pentru a beneficia dedividende. Cu toate acestea, actiunile lor cresteau in debutulsedintei.

Titlurile Transgaz Medias (TGN) au deschis insa in scadere, tot caurmare a trecerii datei de dividend. Transgaz distribuie printrecele mai valoroase dividende de pe Bursa.

Astazi este ultima zi cand investitorii pot cumpara actiuni pentrua beneficia de dividende la SIF Banat-Crisana (SIF1), Boromir ProdBuzau (SPCU) si Romcarbon Buzau (ROCE). Indicele BET castiga indeschidere peste 1,9%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO