Burse - Fonduri mutuale

SIF-urile „pereche“ au raportat profituri de 82 milioane de lei în cinci luni

Bogdan Drăgoi, fost consilier prezidenţial, a intrat în boardul SIF Banat-Crişana în luna martie

Bogdan Drăgoi, fost consilier prezidenţial, a intrat în boardul SIF Banat-Crişana în luna martie

Autor: Roxana Pricop

15.06.2015, 00:06 1019
SIF Banat-Crişana (SIF1) şi SIF Muntenia (SIF4), controlată de SIF1 prin intermediul administratorului dar şi al deţinerilor directe de acţiuni, au încheiat primele cinci luni ale anului cu profituri cumulate de 82,7 mil. lei, de 3,5 ori mai mici decât câştigurile raportate în acelaşi interval al anului trecut.
 
SIF Banat-Crişana controlează SAI Muntenia Invest, societatea care administrează activele de peste un miliard de lei ale SIF Muntenia. De asemenea, SIF1 deţine un pachet de 4,97% din acţiunile SIF4.
 
După primele cinci luni din an SIF1 a raportat un profit de 37,3 milioane de lei, faţă de un câştig de 85 mil. lei înregistrat în acelaşi interval al anului trecut. În luna mai, SIF1 a raportat un profit de circa 5 mil. lei.
 
Mare parte din câştigul din primele cinci luni ale acestui an a fost alimentat de tranzacţiile de vânzare derulate la începutul anului. SIF-ul a vândut 2 milioane de acţiuni la BRD, pentru o sumă estimată la 18,8 milioane de lei, calculat la preţul mediu al acţiunilor băncii în primul trimestru. SIF-ul şi-a redus participaţia la 2,12% din capitalul BRD. În primul trimestru, SIF-ul a cumpărat 2,6 milioane de acţiuni la producătorul de medicamente Biofarm, unde a ajuns să deţină 19,7% din capital, şi 1,6 milioane de acţiuni la Fondul Proprietatea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO