Burse - Fonduri mutuale

​Sobolewski vede Salrom pe bursă anul acesta. Hidroelectrica va intra la tranzacţionare cel mai probabil în 2017

​Sobolewski vede Salrom pe bursă anul acesta....

Autor: Anelis Baciu

25.03.2016, 14:21 558

Programul de privatizare a companiilor aflate în portofoliul statului s-ar putea relua în acest an după pauza din 2015, iar cel mai probabil vom vedea pe bursă producătorul de sare Salrom, a declarat Ludwik Sobolewski, CEO al Bursei de la Bucureşti (BVB) într-un interviu acordat Reuters. 

Pe de altă parte, în ceea ce priveşte listarea Hidroelectrica  Sobolewski este rezervat şi spune că probabilitatea ca producătorul de energie aflat în insolvenţă să fie listat anul acesta este mică, de circa 10%. Hidroelectrica, perla coroanei din energie, va ajunge astfel la tranzacţionare pe bursă abia în 2017.

„Aşteptăm reluarea privatizărilor. 2015 a trecut fără nicio privativare notabilă, dar este important ca pentru România să continue acest proces pentru că avem nevoie de companii mari pe bursă”, a explicat Ludwik Sobolewski.

Programul de oferte publice de acţiuni a fost demarat în 2013 când au intrat la tranzacţionare acţiunile producătorului de energie Nuclearelectrica (sim­bol bursier SNN) şi a continuat cu listarea Romgaz (SNG) şi Electrica (EL), care au atras noi bani pe bursă. Lichiditatea pieţei a fost ajutată şi de ope­ra­ţiu­nile derulate de Fondul Proprietatea (FP). Fondul a vândut o parte din participaţiile deţinute la companii energetice, contribuind astfel la creşterea gradului de dispersie a acţiunilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24