Burse - Fonduri mutuale

Stanleybet finalizează integrarea tuturor firmelor într-un singur holding: un off-shore din Cipru are o deţinere de 95%

Stanleybet finalizează integrarea tuturor firmelor...

Autor: Liviu Popescu

08.02.2022, 20:22 635

Stanleybet Capital, societatea mamă a Game World Group - unul dintre principalii operatori de pariuri sportive şi jocuri de noroc din România, a anunţat marţi seară la Bursa de la Bucureşti, acolo unde are o emisiune de obligaţiuni de 20 mil. lei cu scadenţa pe trei ani şi o dobândă de 10%, schimbări în acţionariat.

Astfel conducerea Stanleybet SA, companie înfiinţată la 4 decembrie 2020, a anunţat la bursă că a  finalizat procesul de integrare în structura grupului a companiilor Game World România şi Game World Invest.

“Urmare a aportului în natură adus de către Macrati Holdings Limited sub forma de participaţii la capitalul social al Stanleybet Capital S.A. în valoare de 274.803.700 lei, capitalul social se divide în 28.836.990 acţiuni nominative, cu o valoare nominală de 10 lei/acţiune, iar structura acţionariatului s-a modificat după cum urmează: Macrati Holdings Limted deţine 95,29%; Equilor Holding Limited 3,01%; Gameworld Brand Limited 0,85%; Intenza Goldings Limited 0,85%”.

Potrivit memorandumului de listare a obligaţiunilor Stanleybet, din 20 ianuarie 2022, acţionariatul Stanleybet Capital era format în proporţie de 64% de Equilor Holding Limited, 18% de Gameworld Brand Limited şi 16% de Intenza Goldings Limited.

Despre off-shoreul Macrati Holdings Limited el este prezent în memorandum ca acţionar cu 80% la Game World România SRL şi acţionar cu 20% la Game World Invest.

Stanleybet Capital S.A a fost înfiinţată la data de 04 decembrie 2020 ca entitate cu rol integrator pentru liniile de business dezvoltate, în ultimii 10 ani, de companiile din grupul Game World pe piaţa jocurilor de noroc şi a pariurilor sportive din România.

“Astfel, Stanleybet Capital S.A. a fost fondată ca o structură de tip holding pentru a planifica, coordona şi urmări aplicarea strategiei investiţionale pentru fiecare dintre entităţile din grup, asigurând, totodată coerenţa şi integrarea deciziilor strategice în viziunea unitară a Grupului”, potrivit memorandumului.​

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO