Burse - Fonduri mutuale

Ştefan Nanu, şeful Trezoreriei: Vrem să venim cu noi instrumente Fidelis şi să le modernizăm pe cele existente. Subscrieri cumulate de 1,5 mld. lei la a treisprezecea ediţie Fidelis

Ştefan Nanu, directorul Trezoreriei Statului: 30.000 de conturi din cele aproape 170.000 de la Bursa de Valori Bucureşti au obligaţiuni de stat Fidelis.

Ştefan Nanu, directorul Trezoreriei Statului: 30.000 de conturi din cele aproape 170.000 de la Bursa de Valori Bucureşti au obligaţiuni de stat Fidelis.

Autor: Liviu Popescu

10.10.2023, 07:23 2879

Emisiunea de titluri de stat Fidelis, prin care Ministerul Finanţelor a atras de la micii investitori 535 mil. lei şi 191 mil. euro la dobânzi neimpozabile, a debutat pe 9 octombrie 2023 la Bursa de Valori Bucureşti la preţuri uşor superioare celor din ofertă. „Sunt singurele împrumuturi pe care le face statul şi pentru care nu este hulit pentru asta“, spune şeful Trezoreriei.

Cu un preţ al petrolului mai mare chiar şi cu 4% şi cu volatilitate ridicată pe piaţa de acţiuni, ca urmare a faptului că toată atenţia este acum îndreptată spre Orientul Mijlociu, investitorii de la Bursa de Valori au de luni disponibilă la tranzacţionare o nouă emisiune de titluri de stat. Cei care nu au subscris pot cumpăra de luni instrumente care aduc o dobândă anuală de până la 5,3% pe an în euro. Preţul depinde însă de condiţiile din economie şi de raportul cerere/ofertă.

Ştefan Nanu, director general al Trezoreriei Statului, spune că investitorii sunt recompensaţi cu dobânzi destul de atractive – „şi neimpozabile din fericire“.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO