Burse - Fonduri mutuale

Target Capital vede o crestere de 30% pe Alumil in urmatorul an

Target Capital vede o crestere de 30% pe Alumil in urmatorul an
19.08.2009, 18:35 25

Actiunile Alumil se tranzactionau ieri la un pret de 1,62 lei/actiune, cu 22% sub pretul tinta. La aceasta cotatie, capitalizarea Alumil se ridica la 50,6 milioane de lei (12 milioane de euro).

"Apreciem drept favorabila evolutia rezultatelor companiei la 6 luni, peste estimarile noastre din scenariul central, mai ales in contextul intensificarii crizei economice pe plan intern, printre sectoarele cele mai afectate fiind si cel al constructiilor de cladiri, cu un declin de 15% in ultimele 12 luni. Totodata, cotatiile internationale la aluminiu s-au situat in primul semestru din acest an in medie cu aproximativ 50% sub nivelul inregistrat in perioada similara a anului trecut. Cu alte cuvinte, compania a reusit sa se adapteze la deteriorarea semnificativa a climatului macroeconomic", se arata in raportul de analiza.

Cifra de afaceri inregistrata de Alumil in primele sase luni din acest an a scazut cu 10% fata de perioada similara a anului trecut, de la 51,8 milioane de lei la 46,5 milioane de lei (11,1 milioane de euro). In acelasi timp, profitul companiei a crescut cu 12,8%, de la 4,7 milioane de lei la 5,3 milioane de lei (1,3 milioane de euro).

Compania inregistra la finele lunii iunie datorii pe termen scurt in valoare de 25,2 milioane de lei (6 milioane de euro), cu 63% sub nivelul datoriilor din aceeasi perioada a anului trecut, de 71,2 milioane de lei, in vreme ce creantele au scazut la randul lor de peste doua ori, de la 70,7 milioane de lei la 28,9 milioane de lei (6,9 milioane de euro). La finele lunii iunie, Alumil dispunea de lichiditati in valoare de aproape 12 milioane de lei (2,9 milioane de euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO