Burse - Fonduri mutuale

Teilor Holding, companie cu obligaţiuni la BVB, adaugă în portofoliu un brand de bijuterii sustenabile care utilizează diamante create în laborator şi metale preţioase reciclate. “Iniţiativele ESG reprezintă un pilon esenţial al strategiei noastre pe bursă”

Teilor Holding, companie cu obligaţiuni la BVB, adaugă...

Autor: Cristina Bellu

09.04.2024, 10:42 220

Teilor Holding SA, grup de companii cu obligaţiuni listate la Bursă, care include lanţul de bijuterii de lux TEILOR, compania de creditare financiară Invest Intermed GF IFN şi Teilor Invest Exchange, şi-a extins portofoliul cu  un brand de bijuterii sustenabile de lux – DAAR, care utilizează diamante create în laborator, precum şi metale preţioase reciclate, astfel încât să limiteze impactul asupra mediului.

Primul magazin dedicat brandului a fost deschis în Promenada Craiova, compania urmând să extindă reţeaua cu încă zece unităţi, anul acesta, în mall-urile din Bucureşti şi din ţară, urmând ca în T2 să lanseze canalul de vânzare electronică

Compania a publicat recent şi Raportul de Sustenabilitate pentru anul 2022, prima astfel de raportare pentru grup.

„Iniţiativele din domeniul ESG reprezintă un pilon esenţial al strategiei noastre pe Bursa de Valori Bucureşti, ele fiind aliniate cu obiectivele noastre comerciale, dar şi cu aşteptările şi nevoile investitorilor. Prin guvernanţa corporativă implementată la nivelul grupului şi al companiilor care îl alcătuiesc, ne asigurăm că deciziile noastre sunt luate în conformitate cu cele mai înalte standarde de etică, de la consiliul de administraţie până la echipa de vânzări din magazine ", spune Mircea Varga, Preşedintele Consiliului de Administraţie al Teilor Holding.

Strategia de Mediu a Teilor Holding vizează reducerea amprentei asupra mediului, procurarea responsabilă a materiilor prime şi economia circulară. Companiile din cadrul grupului au parcurs un proces de digitalizare prin integrarea unor platforme digitale în activitatea curentă, pentru automatizarea operaţiunilor şi reducerea semnificativă a consumului de hârtie. La nivelul TEILOR, 58% din totalul furnizorilor sunt membri ai RJC (Responsible Jewellery Council), cea mai importantă organizaţie din lume privind stabilirea standardelor de sustenabilitate în industria de bijuterii şi ceasuri. În ceea ce priveşte economia circulară, TEILOR a reciclat 62,1 kg de aur în 2022, iar din această cantitate, 35,1 kg de aur au fost utilizate pentru realizarea de noi produse. De asemenea, bijuteriile vândute de MoneyGold, brandul care înglobează Invest Intermed GF IFN şi Teilor Invest Exchange, sunt produse din aur 100% reciclat.

În legătură cu dimensiunea socială, Teilor Holding are o abordare axată pe dezvoltarea unui mediu de lucru echitabil, reflectată de egalitatea de gen, educaţia şi salarizarea justă promovate în cadrul companiilor din grup. De asemenea, Teilor Holding investeşte în dezvoltarea talentelor din cadrul companiilor, în acest sens fiind înfiinţată TEILOR Talent Academy. Aceasta are drept scop dezvoltarea profesională a angajaţilor TEILOR.

În ceea ce priveşte guvernanţa, Teilor Holding îşi menţine angajamentul faţă de un comportament etic în afaceri, care vizează inclusiv furnizorii şi angajaţii companiilor din grup. Politicile incluse în Codul de Conduită pentru Angajaţi, dedicat celor 445 de salariaţi ai TEILOR şi 265 de salariaţi ai MoneyGold, acoperă o gamă largă de aspecte, precum prevenirea corupţiei, a hărţuirii la locul de muncă sau a discriminării de gen.

Teilor Holding are două emisiuni de obligaţiuni corporative listate pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti, tranzacţionabile sub simbolurile bursiere TEI26 şi TEI26E.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO