Transgaz, profit mai mic cu 26% la venituri de 535 mil. lei în T1/2018

16 mai 2018 Autor: Cristina Bellu

Transgaz (TGN), operatorul tehnic al sistemului naţional de trans­port gaze naturale, a raportat pentru primul trimestru un profit net de 236 mil. lei, în scădere cu 26% faţă de aceeaşi perioadă din 2017, în timp ce veniturile din activitatea de exploa­tare s-au redus cu 16%, la 535 mil. lei.

„Operatorul local de gaze a raportat rezultate relativ bune având în vedere o iarnă mai blândă în 1Q18 faţă de 1Q17 (când au fost înregistrate cifre record). Veniturile companiei s-au diminuat cu 16,8% an/an la 519 milioane lei, ambele segmente (trans­port intern şi tranzit) înregistrând scăderi, în pofida veniturilor supli­mentare din depăşirea capacităţii rezervate (în sumă de 52 milioane lei) înregistrate în acest trimestru”, spun analiştii de la BT Capital Partners.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 16.05.2018

 
Cuvinte cheie:
Transgaz
, venituri
, profit
, operator
, scadere
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide