Burse - Fonduri mutuale

Transportatorul fluvial de mărfuri Transport Trade Services încheie cu Liberty Galaţi două contracte cu o valoare cumulată de 31,5 mil. euro

Transportatorul fluvial de mărfuri Transport Trade...

Autor: Eduard Ivanovici

25.08.2023, 14:29 2881

Transportatorul de marfă de Dunăre Transport Trade Services (TTS) a anunţat că a încheiat cu Liberty Galaţi două contracte de furnizare servicii transport, cu o valoare cumulată de 31,5 milioane de euro, echivalentul a 155,6 milioane de lei.

Valoarea este de peste două ori mai mare decât pragul de raportare de 65,6 milioane de lei, adică 10% din cifra de afaceri pe 2022. Contractele au o perioadă de trei ani, scrie compania într-un raport publicat vineri după-amiaza la Bursă.

Liberty Galaţi este cel mai mare producător integral de oţel din România. Anul trecut, grupul a avut pierderi de 822 de milioane de lei, de la un profit de 1,4 miliarde de lei în 2021. Cifra de afaceri a scăzut cu 16% la 7,9 miliarde de lei. Grupul Liberty House, parte a Alianţei GFG, aparţinând omului de afaceri Sanjeev Gupta, este în prezent proprietarul Combinatului Siderurgic Galaţi, redenumit Liberty Galaţi.

Anul fluviului. Operatorii portuari şi companiile de transport, cu activitate la Marea Neagră şi pe Dunăre, creşteri de la 56% la 267% în 2023 la BVB

Obiectul contractor constă în servicii transport fluvial pentru materii prime minerale (pe relaţiile Constanţa / Mahmudia / Russe / Izmail –› Galaţi) şi pentru produse siderurgice (pe relaţiile Galaţi –› Constanţa / Tulcea / Turnu Severin / Orşova / Izmail / Reni / Russe / Lom / Prahovo / Smederevo / Pancevo / Belgrad / Novi Sad / Vukovar / Gonyu / Bratislava / Viena / Krems şi Constanţa –› Galaţi), se arată în raport.

„Valoarea contractuală a fost estimată plecând de la ipoteza că întreaga cantitate contractată de beneficiari va fi realizată efectiv, în calcul fiind utilizate tarifele de bază agreate de părţi prin contract.”

Acţiunile TTS sunt pe plus cu 67,5% anul acesta şi 103,4% în ultimele 12 luni. Compania are o valoare de piaţă de 1,15 miliarde de lei şi urmează să îşi publice rezultatele semestriale marţi, 29 august.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO