Burse - Fonduri mutuale

Ce tranzacţii a făcut fundaţia Bill & Melinda Gates cu expunere pe România: În 2020 a vândut din pachetul de acţiuni deţinut la Fondul Proprietatea, dar a cumpărat acţiuni la Prosus, grupul sud-african din care face parte eMag şi la fondul de investiţii Naspers, proprietarul eMag, OLX, Fashion Days şi Autovit

Bill Gates este al patrulea cel mai bogat om la nivel global, cu o avere netă de 138 de miliarde de dolari, în creştere cu 6,3 miliarde de dolari în 2021.

Bill Gates este al patrulea cel mai bogat om la nivel global, cu o avere netă de 138 de miliarde de dolari, în creştere cu 6,3 miliarde de dolari în 2021.

Autor: Eduard Ivanovici

28.11.2021, 13:00 156127

♦ În urmă cu patru ani, plasamentul la FP ajungea la 27 de milioane de dolari l Acţiunile FP au urcat cu 14% în 2020.

Prin intermediul fundaţiei caritabile Bill & Melinda Gates, cofondatorul Microsoft – miliardarul american Bill Gates avea în 2020 o investiţie de aproape 3,6 milioane de dolari la Fondul Proprietatea (FP), societate listată dual la Bursa locală şi la cea londoneză, conform celui mai recent raport publicat recent de organizaţie.

Spre comparaţie, în 2019, fundaţia avea investiţii de 8,7 milioane de dolari în certificate de depozite globale (GDR-uri) ale Fondului Proprietatea, adică investiţia era în GDR-uri la Bursa de la Londra. Astfel, participaţiile au scăzut cu 58,6% de la an la an.

Prin investiţia la FP, fundaţia cu active de circa 50 de miliarde de dolari are expunere indirectă la companii de o importanţă strategică pentru România, precum Hidro­electrica şi Petrom, societăţi unde Fondul este acţionar direct.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO