Burse - Fonduri mutuale

Un fond al Templeton, aflat în lichidare, a început să-şi vândă din deţineri pe bursa de la Bucureşti. Acţiunile Petrom, primele vizate

Un fond al Templeton, aflat în lichidare, a început...

Autor: Roxana Pricop

10.11.2015, 00:06 1086
Fondul închis de investiţii Templeton Russia and East European, menit să fie lichi­dat în jurul datei de 18 decembrie, a vândut un pa­c­het de 6,6 milioane de acţiuni OMV Pe­trom (SNP) în şedinţa de vineri, 6 noiembrie.
 
Pachetul reprezintă 0,01% din capitalul Pe­trom. Preţul la care s-a înceiat tranzacţia de vân­zare a fost de 0,3201 lei/titlu, sub cotaţia la care au deschis titlurile Petrom şedinţa de vineri.
 
Vânzarea de acţiuni Petrom are loc în contextul în care Franklin Templeton Invest­ments, administrator şi al Fondului Pro­prietatea (FP), a decis să lichideze fondul în condiţiile în care acesta a raportat pierderi şi retrageri din partea investitorilor. La 31 martie 2015, fondul avea în portofoliu 15,78 mi­lioane de acţiuni Petrom.
 
Pe bursa de la Bucureşti, fondul mai avea deţineri la Romgaz (acţiuni locale şi GDR-uri de la Londra) şi Transgaz. Fondul a fost administrat de Mark Mobius, iar principalele investiţii erau pe bursa din Rusia. În total, investiţiile fondului pe bursa de la Bucureşti erau de circa 7,6 milioane de dolari (31 de milioane de lei la 31 martie).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO