Burse - Fonduri mutuale

Un şef de la E.ON vine peste „zestrea“ de 660 mil. euro de la Electrica

Dan Cătălin Stancu va deveni directorul general al Electrica

Dan Cătălin Stancu va deveni directorul general al Electrica

Autor: Roxana Petrescu

21.09.2016, 00:07 1573
Electrica (EL), cel mai puternic jucător din distribuţia şi furnizarea de energie, şi-a găsit şef după şase luni de că­utări, timp în care au fost tatonaţi aproa­pe toţi „capii“ din domeniul energetic.

Astfel, începând cu 24 octombrie, Dan Că­tă­lin Stancu va de­ve­ni di­rec­torul general al Elec­tri­­ca, un business de 1,2 miliarde de euro, cu 660 de milioane de euro cash în con­­turi sau de­­po­zite şi cu 3,6 mi­­lioane de cli­enţi pe care-i ali­men­tează cu energie.

ZF a scris încă de la mijlocul lunii trecute că pe lista scurtă a candi­daţilor pentru acest job era şi Cătălin Stancu, la momentul respectiv exe­cu­tivul evitând să facă prea multe comen­tarii. Stancu era director de strategie şi dez­voltare corporativă din 2009 la E.ON România, anterior ocupând diferite func­ţii de condu­cere în cadrul Elec­trica, firmă în care a activat timp de 19 ani.

Misiunea noului CEO este de a veni cu o in­jecţie de crea­ti­vitate în ma­nage­mentul Elec­trica, firmă în care statul este în con­ti­nua­re cel mai pu­ternic ac­ţio­nar, în contextul în care de la listarea din 2014 ma­nage­mentul companiei nu a avut nicio „sclipire“ în materie de planuri de dezvoltare.

În cei doi ani de la listare, proces care a transformat Electrica într-una dintre cele mai bogate entităţi din energie, compania nu a făcut niciun pas semnificativ privind completarea portofoliului de activitate. Inerţia companiei vine în contextul în care marile grupuri de utilităţi sunt într-un proces semnificativ de transformare pe măsură ce clienţii au devenit tot mai mobili, iar concurenţa din sector s-a intensificat.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO