Burse - Fonduri mutuale

Unirea Shopping Center, castig de 1,2 mil. euro

04.09.2007, 18:38 13

Compania Unirea Shopping Center (SCDM), care detine centrul comercial cu acelasi nume din centrul Bucurestiului, a inregistrat in primul semestru un profit net de 4 mil. lei (1,21 mil. euro), in crestere cu 21% fata de perioada similara a anului trecut si cu 51% peste nivelul bugetat, potrivit raportului semestrial transmis bursei RASDAQ.
Cifra de afaceri a crescut cu 14,4%, la 34 mil. lei (10,3 mil. lei), situandu-se insa usor sub nivelul bugetat din cauza intarzierii cu doua luni a deschiderii zonei de agrement de la etajul al patrulea al centrului comercial.
Activele totale ale companiei au crescut cu 22%, valoarea contabila a acestora la finele lunii iunie fiind de 304 mil. lei (92 mil. euro).
Compania este controlata de firma Nova Trade a omului de afaceri Dan Adamescu, detinatoarea unei participatii de 65,4% din companie. De asemenea, compania detine circa 11% din actiunile proprii. Nova Trade si-ar putea majora participatia in cadrul companiei in urma unei majorari de capital pe care o va derula, in cadrul careia va aduce ca aport in natura parcarea supraetajata din spatele magazinului. Aceasta urmeaza sa fie evaluata de un evaluator independent, ceilalti actionari urmand sa primeasca drept de preemptiune pentru a subscrie numerar.
Titlurile Unirea Shopping Center au crescut de la inceputul anului cu 140%, ultimul pret de tranzactionare fiind ieri de 180 lei/actiune. Capitalizarea companiei este de 115 mil. euro.
Activitatea principala a companiei este inchirierea de spatii comerciale si depozite la cele 280 de magazine aflate in centrul comercial din Bucuresti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO