Burse - Fonduri mutuale

Unirea Shopping Center, perla lui Adamescu, a avut afaceri cu 15% mai mici în primul semestru

Unirea Shopping Center, perla lui Adamescu, a avut afaceri cu 15% mai mici în primul semestru

Autor: Andrei Chirileasa

17.08.2011, 18:16 466

Unirea Shopping Center (SCDM), compania care deţine centrul comercial cu acelaşi nume din centrul Bucureştiului şi un mall în Braşov, a raportat în primul semestru o cifră de afaceri de 37,5 mil. lei (circa 9 mil. euro), cu 15% mai mică decât în perioada similară a lui 2010.

Profitul net al companiei a scăzut cu 55%, la 2,58 mil. lei (618.000 de euro), potrivit raportului semestrial transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Unirea Shopping Center este unul dintre cele mai valoroase active deţinute de familia omului de afaceri Dan Adamescu. La finele lunii iunie, activele nete ale companiei (active minus datorii) erau evaluate în bilanţ la 428 mil. lei (peste 100 mil. euro). Compania are o capitalizare de 268 mil. lei (63 mil. euro).

Centrul comercial Unirea situat chiar în piaţa Unirii din Capitală şi-a schimbat mult faţa în ultimii doi ani, în condiţiile în care conducerea companiei a atras cei mai mari retaileri de fashion de pe piaţa locală, Inditex (Zara, Berska, Stradivarius) şi H&M care au închiriat suprafeţe mari pentru a-şi deschide magazine la parterul Unirea. Spaţiile respective fuseseră ocupate anterior de retalerul de electronice Altex (Media Galaxy) şi de unităţi bancare (Piraeus Bank, Raiffeisen Bank, Credit Europe). De asemenea, o parte din magazinele non brand din aripa Călăraşi au fost închise.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO