Burse - Fonduri mutuale

ZF Deschiderea de astăzi. Cât de profitabilă este activitatea de market making şi ce riscuri implică. Monica Ivan, CEO-ul BRK: Această linie de business ne aduce 10%-15% din veniturile bugetate anual

Autor: Tibi Oprea

20.08.2021, 08:30 260

Brokerul a realizat venituri de 2,7 mil. lei pe segmentul de market making în S1/2021, plus 42%.

Monica Ivan, CEO al intermediarului BRK Financial Group, spune că activitatea de market making al emitentului, prin care asigură lichiditate şi stabilitate a preţului şi care le-a adus venituri de 2,7 mil. lei în primul semestru din 2021, are o profitabilitate de 10%-15% din veniturile bugetate anual.

„Noi am făcut puţină curăţenie în liniile de business pe care le avem şi din moment ce practicăm activitatea de market making şi îi extindem adresabilitatea, este evident că este o linie de business profitabilă pentru noi. Este profitabilă de asemenea şi pentru ceilalţi participanţi. Trebuie avut în vedere că acestei activităţi îi este asociat în primul rând riscul de piaţă, astfel că veniturile din aceste contracte trebuie discountate cu riscul asociat asumat pe stocurile de acţiuni deţinute. Această linie de business ne aduce o profitabilitate rezonabilă, în jur de 10%-15% din veniturile bugetate anual“, explică Monica Ivan.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro