Business Construct

Alex Skouras, Managing Partner, Alesonor: Pandemia COVID a fost un catalizator care a accelerat trendurile actuale în privinţa dezvoltărilor rezidenţiale

ZF Tendinţe în Piaţa Rezidenţială

Alex Skouras, Managing Partner, Alesonor: Pandemia COVID...

Autor: Roxana Rosu

03.04.2023, 10:58 150

Pandemia COVID a fost un catalizator care a accelerat trendurile din zona imobiliară, a redefinit ceea ce caută familiile, a declarat Alex Skouras, Managing Partner, Alesonor în cadrul conferinţei ZF Tendinţe în Piaţa Rezidenţială.

”Când am început  dezvoltarea primului ansamblu rezidenţial din România cu vile verzi de lux, Amber Gardens, din Tunari, în 2015, doar 9% din locuitorii din Bucureşti locuiau în afara oraşului, ceea ce arata mult potenţial. Bucureştiul este diferit de alte oraşe din regiune,  unde raportul  este mai mare 30/70 sau chiar aproape de 50%".

Alex Skouras spune că dezvoltările din oraş sunt complet diferite de cele din afara oraşului, unde ai terenul şi porneşti de la zero.

„Am cumpărat 5 hectare în Tunari, apoi alte 31 de hectare pentru dezvoltarea suburbiei Amber Forest. Am studiat cum optimizăm căile de acces, cum ne legăm de centură, cât de largi să fie străzile, unde punem trotuarele, unde lăsăm zona verde, cum colaborăm cu autorităţile locale, din Tunari, din Ilfov, ce facilităţi oferim".

El a mai spus că profitabilitatea şi succesul unui proiect depind de calitatea acestuia, de ceea ce vinzi.

”Avem 5 hectare de spaţii verzi, avem şcoală, spaţii comerciale, supermarket, piaţă, restaurant şi cafenele, policlinică, spaţii sportive şi de agrement. Am fi putut să construim de două ori mai multe case decât am făcut-o, dar am vrut să lăsăm spaţii verzi, şi în acelaşi timp să avem toate facilităţile necesare.”

Ce a mai declarat Alex Skouras:

COVID a fost un catalizator, a accelerat trendurile actuale.

Am vândut 400 de locuinţe în Amber Forest, case şi apartamente verzi, dar am vorbit cu peste 5000 de familii, din 2015 de când am lansat Amber Gardens. Şi stim exact de ce vor să se mute în ofara oraşului. Vor sustenabiliatea, să îşi crească familiile într-o comunitate cu valori similare, aproape de natură, într-un complex care să răspundă tuturor nevoilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO