Business Construct

Austriecii de la Egger vand PAL de 40 mil. euro

27.09.2007, 21:29 59

Grupul austriac Egger, cel mai mare investitor din industria locala a lemnului, a realizat vanzari de peste 40 de milioane de euro pe piata interna in perioada mai 2006-aprilie 2007, in conditiile in care unitatea de productie a grupului de la Radauti va deveni operationala abia in 2008.
"Cu aceste vanzari, cota de piata a Egger in Romania este de 20% fata de 10% la nivel mondial", a spus Emanuel Rucareanu, sales manager al Egger pentru Romania si Republica Moldova. Valoarea de 40 de milioane de euro se refera la activitatea biroului de vanzari din Romania, deschis de compania austriaca in 2002.
Aproximativ 30% din vanzarile Egger in Romania se realizeaza direct catre producatorii de mobila, printre clientii companiei austriece aflandu-se jucatori precum Mobexpert, Elvila sau Lemet.
Egger este unul dintre cei mai mari producatori europeni de placi aglomerate din lemn (PAL), placi din fibre de lemn de densitate medie (MDF) si placi OSP. Reprezentantii Egger estimeaza piata de pal melaminat din Romania la 160 de milioane de euro, cu un volum de vanzari de 35 de milioane de metri patrati.
"Anul trecut am avut o crestere a pietei de 10-15% si anul acesta estimam o crestere similara, insa ritmul nu se va pastra si in perioada urmatoare", a adaugat Emanuel Rucareanu.
Potrivit reprezentantilor Egger piata europeana de profil manifesta o tendinta de scadere. In 2006, grupul austriac a demarat cel mai mare proiect greenfield al sau, construirea unei fabrici de prelucrare a lemnului langa Radauti. Prima faza a investitiei estimata la 210 milioane euro va crea 400 de locuri de munca. Investitia totala se ridica la 500 milioane de euro. Intreaga fabrica Egger se intinde pe o suprafata de 80ha. Terenul a fost achizitionat de la un alt jucator austriac, Holdindustrie Schweighofer.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO