Business Construct

Dezbatere ZF/BREC: Silviu Stratulat, avocat: Există deja legea necesară care obligă primarul să emită PUZ. Dacă nu, există sancţiuni din partea instanţei de judecată

Dezbatere ZF/BREC: Silviu Stratulat, avocat: Există deja...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

07.12.2022, 09:26 258

Bucureştiul nu are nevoie de noi legi pentru a funcţiona bine din punct de vedere urbanistic, însă cele existente trebuie respectate de toată lumea, în primul rând de autorităţi, este de părere Silviu Stratulat, partener al casei de avocatură Stratulat Albulescu.

„Nu e nevoie de o nouă lege, pentru că există deja legea necesară care obligă primarul să emită PUZ. Dacă nu, există sancţiuni din partea instanţei de judecată. Întrebarea este dacă putem continua cu un primar care nu-şi îndeplineşte atribuţiile în mod repetat şi cine are prerogativa să-l poată suspenda sau să ia anumite măsuri împotriva lui”, a spis Silviu Stratulat, unul dintre speakerii la masa rotundă care a avut loc la sfârşitul lunii noiembrie, un eveniment organizat de Ziarul Financiar în parteneriat cu BREC (Bucharest Real Estate Club).

Problema blocării PUZ-urilor şi a încetării acordării autorizaţiilor de construire în Bucureşti, deja de aproape doi ani, afectează nu doar sectorul rezidenţial, ci şi celelalte zone ale pieţei imobiliare, sunt de părere jucătorii din domeniu.

Ziarul Financiar şi BREC organizează pe 14 decembrie 2022 o conferinţă cu titlul „The place to be – Cum dezvoltăm sustenabil Bucureştiul?”, în care îşi propune ca, împreună cu autorităţi, dezvoltatori, constructori, experţi, să scoată la lumină principalele domenii în care Capitala poate creşte, devenind astfel un oraş în care să vrei să trăieşti şi să te dezvolţi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO