Dezvoltatorul CTP îşi extinde portofoliul din Cluj-Napoca cu un nou parc logistic, o investiţie de 15 milioane de euro

12 sep 2017 Autor: Roxana Rosu

CTP, unul dintre cei mai mari dezvoltatori şi administratori de parcuri industriale şi logistice din România, investeşte 15 milioane de euro în dezvoltarea unui nou parc logistic în apropiere de Cluj-Napoca.

CTPark Cluj II va fi situat în localitatea Floreşti şi va avea o suprafaţă totală închiriabilă de 29.000 m².

Compania mai deţine în prezent un parc în judeţul Cluj, CTPark Cluj I, aflat în localitatea Apahida, cu o suprafaţă de 23.000 m², finalizat anul trecut.

Noul parc logistic va fi construit pe un teren cu o suprafaţă de 65.000 de m², proiectul fiind în faza de autorizare, design şi licitaţie pentru subcontractorilor. Lucrările vor fi  finalizate în două etape: prima în martie 2018, iar a doua în ultima jumătate a anului viitor.

CTPark Cluj II va avea 29.000 m² spaţii de depozitare, din care aproximativ 8.000 m² sunt deja închiriate de unul dintre clienţii strategici ai CTP. Restul de 21.000 m² disponibili se află într-un singur depozit. Halele vor avea o deschidere de 145,4 m şi o înălţime utilă de 12 m, ceea ce le va permite clienţilor să beneficieze de mai mult spatiu de depozitare. Depozitele vor fi dotate cu iluminare interioară şi exterioară cu LED şi Smart LED, iar sistemul de luminatoare amplasate în tavan va asigura prezenţa luminii naturale.

„Primim din ce în ce mai multe solicitări din zona Clujului, care atrage în ultimii ani investitori de calibru din domenii ca: IT, automotive, FMCG, industria textilă, tehnologie. Este al treilea oraş ca mărime din România şi unul dintre cele mai bine dezvoltate din punct de vedere economic, ceea ce generează o nevoie tot mai accentuată de noi spaţii de depozitare şi producţie. Investiţiile recente, îmbunătăţirile semnificative aduse infrastructurii şi apropierea de graniţa vestică sunt toate atuuri care ne determină să plasăm Clujul sus în topul strategiei noastre de dezvoltare pe termen lung în România. În plus, venim cu o ofertă unică pe piaţa locală – spaţii construite peste standardele pieţei, folosind cele mai noi tehnologii verzi, ceea ce înseamnă extrem de multe avantaje pentru clienţi”, declară Ana Dumitrache, Country Head al CTP România.

În paralel cu construcţia noului CTPark Cluj II, CTP continuă dezvoltarea primul parc logistic din zonă aflat în portofoliul său. Compania investeşte circa 4,5 milioane de euro în extinderea cu 10.500 m² a CTPark Cluj I, aflat în Apahida, la 13 km de centrul oraşului Cluj-Napoca şi în apropierea aeroportului. Clădirea va fi finalizată în noiembrie 2017 şi este destinată clientului strategic al CTPark Cluj I, retailerul Profi.

Recent, CTP a achiziţionat in vestul ţării două parcuri logistice în orasele Ineu şi Salonta, cu o suprafaţă închiriabilă totală de 37.000 m², şi a demarat lucrările la extinderea cu 32.000 m² a CTPark Timişoara, cu o investiţie de peste 13 milioane de euro. În următoarea perioadă, planurile de dezvoltare ale CTP în vestul ţării vizează oraşele Turda şi Deva. 

În prezent, CTP deţine parcuri industriale şi logistice în 10 oraşe din România, dintre care 7 sunt situate în vestul ţării la Arad, Cluj-Napoca, Turda, Deva, Timişoara, Ineu şi Salonta.

 
Read this article in english on www.ZFenglish.com
Cuvinte cheie:
cluj napoca
, cristian tudor popescu
, parc
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide