Business Construct

Distribuitorul de echipamente de iluminat Elbi Electric & Lighting a revenit pe profit în 2022, la afaceri de 348,8 mil. lei, plus 15,8%

Distribuitorul de echipamente de iluminat Elbi Electric &...

Autor: Laurentiu Cotu

01.08.2023, 18:15 149

Distribuitorul român de echipamente de iluminat Elbi Electric & Lighting, controlat de omul de afaceri Cristinel Sandu, a raportat pentru 2022 o cifră de afaceri de 348,8 mil. lei (70,7 mil. euro), în creştere cu 15,8% faţă de anul anterior, potrivit calculelor făcute de ZF pe baza datelor de la Ministerul Finanţelor. Compania a revenit anul trecut pe profit, având un câştig net de 14,8 mil. lei (3 mil. euro), de la Ia o pierdere netă de 12,9 mil. lei (2,6 mil. euro) suferită în 2021, conform datelor publice. Distribuitorul de echipamente de iluminat a ajuns anul trecut la un număr mediu de 153 de angajaţi.

Anul trecut compania a investit peste 3 milioane euro în echipamente şi sisteme de automatizare pentru un nou depozit, dezvoltat în cadrul parcului logistic P3 Bucharest A1. Noul depozit a generat peste 150 de locuri de muncă şi asigură livrarea produselor atât pe piaţa internă cât şi pe cea externă, potrivit unor informaţii furnizate anterior de companie. Elbi Electric & Lighting are un portofoliu de peste 10.000 de clienţi din toate segmentele aferente pieţei.

Elbi distribuie produse către clienţi-reţele precum Dedeman, Praktiker, Rewe, Metro Cash & Carry. Produsele sunt comercializate şi printr-o reţea proprie de 11 magazine. Compania deţine o suprafaţă totală de peste 50.000 mp de depozitare, repartizată în 2 depozite centrale, 6 depozite teritoriale şi 11 magazine de prezentare, potrivit site-ului Elbi Electric & Lighting.

Compania şi-a început activitatea în 1996 ca distribuitor de produse sub marca Elbi, realizate de producătorul de echipamente electrice cu acelaşi nume din Turcia. Ulterior, compania a început să distribuie şi brandurile Philips, General Electric şi altele. Printre produsele pe care le distribuie Elbi în România, se numără surse de iluminat, corpuri de iluminat tehnice şi decorative, cabluri. Compania este controlată de omul de afaceri Cristinel Sandu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO