Business Construct

Extindere: Spaniolii de la Azora intra pe piata locala

26.06.2008, 20:08 16

Compania de private equity Azora din Spania, cu o capacitate de investitii de 3 mld. euro, va investi circa 500 mil. euro pana in 2013 pe piata locala in dezvoltarea de proiecte imobiliare in Bucuresti, Brasov, Oradea, Cluj si Timisoara.
"Suntem in stadiul de due-dilligence pentru preluarea a 50% din actiunile unui proiect rezidential cu 700 de locuinte in sectorul 1 si cautam proiecte si in orase mari din provincie precum Timisoara, Brasov, Cluj sau Oradea", a declarat Simona Gheorghe, reprezentantul Azora Europe pe piata locala. Investitiile fac parte dintr-un program mai amplu de dezvoltare in Polonia si Romania, in valoare totala de 1,2 miliarde de euro. "Estimam ca vom avea acelasi ritm de dezvoltare ca si cel din Polonia. Cautam parteneri puter-nici pentru a investi cu precadere in segmentul rezidential, pentru populatia cu venituri medii", explica Gheorghe.
Azora Europa este o companie specializata in investitii imobiliare in Europa Centrala si de Est, avand un capital social de 252 milioane euro si este administrata de Azora Management, care gestioneaza participatii de peste 750 mil. euro.
"Grupul a decis sa intre pe piata locala datorita cererii reale de locuinte si potentialului de crestere", afirma Gheorghe.
In ceea ce priveste evolutia pietei rezidentiale din Romania in perioada urmatoare, acestia au mentionat ca pe segmentul locuintelor noi va continua cresterea preturilor, dar cu ritm mai lent, in timp ce apartamentele vechi s-ar putea ieftini.
"Piata incepe sa se stabilizeze, astfel ca vom vedea o crestere moderata a preturilor la apartamentele noi si de asemenea, la terenuri, in timp ce locuintele vechi se vor ieftini, astfel incat acestea sa coste mai putin decat cele noi, asa cum este normal. Diferenta dintre pretul locuintelor noi si cele vechi ar trebui sa fie de 10-30%", au declarat reprezentantii companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO