Business Construct

Grupul israelian AFI Europe din România a cumpărat birourile NEPI-Rockcastle şi devine al doilea cel mai mare proprietar office de pe piaţa locală: Achiziţia se încadrează în totalitate în strategia de extindere a operaţiunilor noastre în România, concentrându-ne asupra proprietăţilor cu randament ridicat

Clădirea Aviatorilor 8 din Bucureşti

Clădirea Aviatorilor 8 din Bucureşti

Autor: Bogdan Alecu, Sorin Pâslaru

07.08.2020, 00:07 1160

AFI Europe a cumpărat de la NEPI-Rockcastle birourile Floreasca Business Park, Lakeview, Aviatorilor 8 din Bucureşti şi City Business Centre din Timişoara contra sumei de 290 mil. euro după ce cele două parţi au reluat şi finalizat discuţiile. În data de 1 aprilie AFI comunica pe bursa de la Tel Aviv faptul că nu a ajuns la o înţelegere cu NEPI din cauza restricţiilor de călătorie, pe fondul pandemiei, iar achiziţia picase după ce fusese anunţată în decembrie anul trecut.

Oficial, AFI Europe NV a finalizat un nou acord cu NEPI Rockcastle în urmă cu două zile, în data 5 august 2020, pentru achiziţia a patru proiecte de birouri clasa A în România, cu o suprafaţă închiriabilă totală de 118.500 metri pătraţi.

Valoarea tranzacţiei se ridică la 290 mil. euro, iar preluarea portofoliului este programată să se încheie în următoarele patru luni.

„AFI Europe România rămâne angajată în a-şi dezvolta portofoliul puternic pe piaţa locală. Achiziţia se încadrează în totalitate în strategia de extindere a operaţiunilor noastre în România, concentrându-ne asupra proprietăţilor cu randament ridicat“, a declarat Doron Klein, CEO AFI Europe România & Republica Cehă.

AFI Europe România este una dintre cele mai mari companii de pe piaţa imobiliară din România. Compania a dezvoltat şi continuă să dezvolte proiecte de referinţă în sectoarele de retail, birouri şi rezidenţial în Bucureşti, Ploieşti şi Braşov.

După ani în care AFI s-a concentrat în mare parte pe zona comercială, grupul israelian a mizat tot mai puternic pe zona office. În urma acestei tranzacţii şi odată cu finalizarea proiectelor de birouri aflate în curs de dezvoltare AFI Park Braşov şi AFI Tech Park 2,  AFI Europe România va administra un portofoliu de 282.000 mp GLA de birouri, devenind astfel al doilea cel mai mare proprietar de  birouri din România, depăşind Immofinanz şi ajungând pe poziţia secundă după Globalworth.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO