Business Construct

INS: Producţia industrială a crescut la 7 luni cu 8%, dar a scăzut în iulie cu 3%

INS: Producţia industrială a crescut la 7 luni cu 8%,...

Autor: Dan Straut, Mediafax

12.09.2017, 10:45 984

„În perioada ianuarie-iulie, comparativ cu perioada similară din 2016, producţia industrială a fost mai mare cu 8%, ca efect al creşterilor din cele trei sectoare industriale: industria prelucrătoare (+8,6%), industria extractivă (+3,3%) şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+2,2%)”, se arată într-un comunicat al INS.

În luna iulie 2017, producţia industrială a scăzut faţă de luna precedentă cu 3%, din cauza scăderilor înregistrate în industria prelucrătoare (-3,4%) şi în industria extractivă (-2,5%).

Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a crescut cu 3,2%.

Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială (serie brută) a crescut cu 7,4%, susţinută de creşterile industriei prelucrătoare (+8,1%) şi industriei extractive (+5,4%).

Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a scăzut cu 0,2%, se mai arată în comunicat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24