Business Construct

Investitie: Iordache vrea sa faca primul aeroport privat

Investitie: Iordache vrea sa faca primul aeroport privat
22.03.2010, 16:18 98

Nelu Iordache, 43 de ani, patronul companiilor Blue Air,Romstrade si La Mosie, intentioneaza sa investeasca circa 150200mil. euro in constructia primului aeroport privat lowcost inlocalitatea Adunatii Copaceni, pe o suprafata de 200 dehectare.

"Baneasa va fi sub presiune in urmatorii ani si nu stim ce se vaintampla cu acest aeroport. Aeroportul Otopeni nu poate accepta omajorare a traficului, pentru ca deja nu mai face fata. Vrem saincepem constructia aeroportului anul viitor si sa finalizamlucrarile in doitrei ani", spune Gheorghe Racaru, directorul destrategie si dezvoltare al grupului de firme controlat de NeluIordache.

Iordache a achizitionat deja suprafete mari de teren la AdunatiiCopaceni, aeroportul urmand sa fie functional in 20132014. Racaruafirma ca unui aeroport ii trebuie mai intai asigurate accesul silogistica si considera Adunatii Copaceni o locatie buna din acestpunct de vedere.

"Aeroportul va avea un acces rapid la actuala centura aCapitalei, precum si la inelul de centura la nivel de autostradacare va fi construit in jurul Bucurestiului".

Blue Air a castigat anul trecut primul contract de concesiune aunui aeroport din Romania, cel de la Bacau, care se va intinde pe operioada de 34 de ani. Pe 27 ianuarie 2010 au fost semnatedocumentele care atesta intrarea in vigoare a contractului deconcesiune de lucrari publice, modernizarea si operareaaeroportului din Bacau. Astfel, Iordache va investi in urmatoarele30 de luni prin intermediul companiei BlueAero, detinuta de BlueAir, circa 45 mil. euro in modernizarea Aeroportului Bacau,pregatinduse astfel pentru investitia de la Adunatii Copaceni

"Am decis sa intru pe piata de transport aerian pentru ca baniide la stat pentru drumuri veneau foarte greu si trebuia sacontracarez acest timp cu un alt business care sa generezecashflow. Nu oricine poate sa faca o companie de aviatie pentru catrebuie multe cunostinte tehnice", afirma Iordache, care detine inprezent un business de 500 mil. euro in constructii, transportaerian si pomicultura.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO