Business Construct

Investitie: Proprietarii Cuprom intra pe piata sticlei

Investitie: Proprietarii Cuprom intra pe piata sticlei
31.07.2008, 15:20 365

Compania GlassCorp, controlata de oamenii de afaceri Horia Pitulea si Horia Simu, proprietarii Cuprom, a investit 10 milioane de euro intr-o fabrica de sticla securizata pentru industria constructiilor, mobilei si electrocasnicelor si parbrize la Buzau, pe platforma companiei Cord Buzau.
Fabrica va avea o capacitate de productie de 200.000 de parbrize si un milion de metri patrati de sticla securizata pentru industria constructiilor, mobilei si electrocasnicelor. Unitatea de productie se afla pe platforma producatorului de sarma Cord din Buzau, pe o suprafata de 10.000 de metri patrati. Constructia fabricii a inceput in urma cu un an si jumatate, 75% din suma totala alocata fiind destinata achizitiei de echipamente, iar restul pentru constructia halei.
Tinta GlassCorp este atingerea unei cote de piata de 25% atat pe segmentul parbrizelor, cat si pe segmentul geamurilor securizate, la sfarsitul anului 2009.
GlassCorp este detinuta in proportie de 90% de oamenii de afaceri Horia Simu si Horia Pitulea, prin compania Nordexo. Pana la finele anului 2009, GlassCorp estimeaza o cifra de afaceri de 8 milioane de euro si vizeaza o dezvoltare rapida pe piata autohtona si cea europeana.
"In acest moment nu avem concurenti puternici in piata. Exista companii care acopera doar partial zonele noastre de competenta. Pe piata geamurilor pentru industria auto suntem cel mai important producator din Romania care poate furniza geamuri pentru prim montaj", spune Marius Neagu (foto), presedintele Consiliului de Administratie al companiei. Singurul producator care mai activeaza pe aceasta piata este Gerom Buzau, insa compania si-a redus considerabil productia de parbrize in urma pierderii contractului cu Dacia in 2006.
Constructia fabricii din Buzau va reduce costurile componentelor pentru producatorii din zona auto, mobila si electrocasnice. "Pana acum furnizorii de geam duplex si securizat pentru aceste industrii se aflau cel mai aproape in Turcia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO